Poslední trénink v režii Ferrari, Bottas s téměř půl vteřinovou ztrátou

Poslední trénink v režii Ferrari, Bottas s téměř půl vteřinovou ztrátou

Ferrari má tento víkend jasně navrch. Svoji formu podtrhli prvním a druhým nejrychlejším časem v čele se Sebastianem Vettelem. Pozice za nimi si rozdělili piloti Mercedesu a Red Bullu.

Poslední trénink odjezdili piloti na ultra-měkké a měkké sadě. Nikdo nezahálel a okamžitě všichni vyrazili na trať. Sobotní den otevřel časem 1:19.583 Pascal Wehrlein, následoval jej týmový kolega Marcus Ericsson a Jolyon Palmer, kteří Němce překonali. Do tabulky měřených kol se postupně začali zapisovat i další jezdci v čele s Valtterim Bottasem.

Po patnácti minutách zaujal první pozici Kimi Räikkonen, který neměl daleko od kontaktu s bariérami v poslední zatáčce před cílovou rovinkou. Ovšem ve Finově případě vše dopadlo dobře. O pár okamžiků později si Romain Grosjean neporozuměl v Mirabeau se svým Haasem a dostal se do hodin. Také pro něj skončil tento malý taneček bez úhony a mohl pokračovat dále.

Na první pozici se v tu dobu usadil Räikkönen, který hrál přetahovanou se čtyřnásobným mistrem světa o absolutně nejrychlejší čas. Za nimi se prali o pozice piloti Mercedesu a Red Bullu, tedy přesněji řečeno – Mercedes a Max Verstappen, jelikož Daniel Ricciardo měl odjeté pouze instalační kolo.

Na krátký okamžik se mezi jezdci Ferrari objevil na druhém místě právě Verstappen s RB13, než ho odsunula na čtvrté místo finská dvojice Räikkönnen-Bottas.

Deset minut před koncem byl aktivován virtuální safety car kvůli Estebanu Oconovi, který si při nájezdu do šikany urazil pravé přední kolo a následně VJM10 zapíchl do protější bariéry.

O poslední vyvěšení žlutých vlajek se postaral těsně před šachovnicovou vlajkou Ricciardo, jemuž vypověděly službu brzdy.

Nejrychlejším mužem závěrečných tréninkových jízd byl Vettel s časem 1:12.395, který nadělil Icemanovi 0.3 vteřiny. Za nimi se zařadil Bottas, Verstappen, Hamilton s Ricciardem. Tentokrát nebyly pozadu ani týmy ze středu pole, když sedmému Sainzovi chybělo k překonání Australanova Red Bullu osm setin. Osmý Kvyat. Do nejlepší desítky se vešel také Magnussen a McLaren Stoffla Vandoorna. 

 

Sdílejte na:
Zavřít