Formule 1 je špatně a zastarale organizovaná soutěž, shodují se jezdci

Formule 1 je špatně a zastarale organizovaná soutěž, shodují se jezdci

Pilotům královny motorismu došla trpělivost a vyjádřili se k bídně vedenému šampionátu Formule 1. Vedení poslali otevřený dopis.

Kvalifikace v Austrálii byla pro piloty Formule 1 poslední kapkou. Neustále nejasnosti kolem kvalifikačního formátu i technických pravidel nevyhovují kromě fanoušků ani závodníkům a ti se nyní rozhodli bránit. Za seskupení GPDA, v jehož čele jsou Jenson Button, Sebastian Vettel a Alexander Wurz, poslali vedení šampionátu otevřený dopis a sdělují v něm své stanovisko.

„Milujeme náš sport! Od dětství jsme snili o závodění v nejrychlejších vozech, nejlepších týmech proti těm nejúspěšnějším závodníkům na světě. To z nás činí lidi, kteří mají s budoucností Formule 1 jen ty nejčistší úmysly, hned vedle našich fanoušků,“ stojí v otevřeném dopise pro vedení Formule 1.

„Myslíme si, že některé nedávné změny v pravidlech, ať už sportovních či technických, jsou nebezpečné a výrazněji neřeší současné problémy Formule 1. V některých případech by dokonce tyto změny mohly ohrozit budoucí prestiž a úspěchy sportu,“ myslí si jezdci. „Chceme požádat a vyzvat všechny zúčastněné strany, aby zvážily kompletní restrukturalizaci. Celkově se z našeho pohledu jedná o špatně a zastarale organizovanou soutěž. Šampionát by měl být vyvíjen s určitým, předem stanoveným plánem.“

„Je důležité uvést, že tento otevřený dopis je vytvořen v nejlepším zájmu všech a nechceme, aby jej někdo chápal jako neuctivý útok. Děkujeme, že jsme dostali možnost vyjádřit naše myšlenky do slov,“ stojí v samotném závěru psaní.

Sdílejte na:
Zavřít