VC Malajsie: V upršeném tréninku nejrychlejší Red Bull, třetí Alonso

VC Malajsie: V upršeném tréninku nejrychlejší Red Bull, třetí Alonso

V prvním tréninku to vypadalo, že se toho příliš nenajezdí. Nakonec se ale déšť mírně upokojil a měřený čas odjezdilo devatenáct jezdců.

Kvůli špatnému počasí byl začátek tréninku odložený. Po 20 minutách jízdy safety car bylo ohlášené, že trénink začne za 10 minut, tedy 5:30 našeho času.

Po půl hodině od začátku byl trénink opravdu spuštěný a instalační kolo odjeli všichni jezdci kromě jezdců Red Bullu, Force Indie a Mercedesu. Úplně prvním jezdcem na okruhu byl Fernando Alonso, který otestoval i halo.

Prvního tréninku se zúčastnilo hodně potencionálních jezdců F1, Charles Leclerc v Sauberu nahradil Ericssona, Sirotkin v Renaultu Hülkenberga, Antonio Giovinazzi nahradil v Haasu Magnussena a Sean Gelael nahradil v Toro Rosso Sainze.

Více jako 30 minut před koncem tréninku se na trať vydal Daniel Ricciardo jako první na pneumatikách do přechodného mokra. Ricciardo na trati zůstal a následovali ho téměř všichni jezdci.

Problémy udržet monopost na trati měli Sirotkin, který dostal smyk v druhé zatáčce a Sebastian Vettel, kterému se nepodařilo odbočit do deváté zatáčky. Jen Alonso a Massa neměli na kontě čas, když začalo na Sepangu opět pršet.

Také Pascal Wehrlein měl problémy v zatáčce číslo devět, jeho výlet z trati dal monopostu zabrat víc než ten Vettelův. Sedm minut před koncem se na trati objevil i Alonso, tým měl problém dát dolů z monopostu systém Halo. Felipe Massa pro problém s hydraulikou nejezdil vůbec.

Sdílejte na:
Zavřít