Hamilton skončil v plamenech, Malajsie přinesla double Red Bullu!

Hamilton skončil v plamenech, Malajsie přinesla double Red Bullu!

Napínavý průběh nabídla nedělní Velká cena Malajsie, ve které se z vítězství radoval Daniel Ricciardo před Maxem Verstappenem. Doublu Red Bullu značně pomohlo odstoupení Lewise Hamiltona z první příčky, jemuž motor jeho Mercedesu vypověděl službu.

Drama to bylo hned od samotného startu, kdy se hned v první zatáčce dostal do kontaktu se soupeři Sebastian Vettel. Ten nejprve zavadil o monopost Maxe Verstappena a následně roztočil druhého Nica Rosberga. Tím si německý závodník urazil kolo svého Ferrari a boj o dobrý výsledek pro něj skončil. Verstappen souboj ustál, zatímco Rosberg se propadl až na samotný chvost startovního pole. To vše hrálo do karet Lewise Hamiltona, který si v klidu mohl budovat náskok na čele závodu před oběma Red Bully.

V devátém kole se do velkých problémů dostal také Romain Grosjean, který kvůli poruše brzd nezvládl průjezd poslední zatáčkou a skončil v kačírku těsně vedle bariéry. Závod na malajském Sepangu dále nedokončil Kevin Magnussen, Esteban Gutiérrez (kterému z ničeho nic uletělo levé přední kolo), Lewis Hamilton a Felipe Nasr.

Právě pro britského pilota Mercedesu to byl nešťastný okamžik. Závod na okruhu v Kuala Lumpur s přehledem vedl a zdálo se, že po kolizi Nica Rosberga na startu mu uzme vedení v šampionátu jezdců. Jenže šestnáct kol před koncem se Hamiltonovi v nájezdu do první zatáčky začaly valit plameny z pohonné jednotky a pro úřadujícího mistra světa závod hodně smolné skončil.

Z vítězství v Malajsii se tak mohl radovat Daniel Ricciardo, který v posledních kolech předváděl fantastický souboj s Maxem Verstappenem. Australský pilot si však vedení pohlídal a získal první letošní triumf. Na stupně vítězů je pak doplnil Nico Rosberg, který předvedl povedenou stíhací jízdu a zisk bedny neohrozila ani penalizace deseti sekund za kontakt s Kimim Räikkönenem. Finský závodník dojel čtvrtý a pětici nejlepších uzavřel Valtteri Bottas. První mistrovský bod v kariéře dnes vybojoval Jolyon Palmer z týmu Renault.

Šampionát Formule 1 pokračuje dalším závodem už příští víkend, tentokrát královna motorismu zavítá na japonskou Suzuku. Pět závodů před koncem ročníku má Nico Rosberg na čele šampionátu náskok 23 mistrovských bodů.

Sdílejte na:
Zavřít