Trable pro Hamiltona: V Číně odstartuje nejlépe šestý

Trable pro Hamiltona: V Číně odstartuje nejlépe šestý

Závodní víkend ještě ani pořádně nezačal a úřadující mistr světa Lewis Hamilton už řeší první problém. Kvůli výměně převodovky na jeho voze mu totiž k pozici z kvalifikace bude přičteno pět míst.

Britský závodník vybojoval v prvních dvou velkých cenách tohoto roku pole position a do závodu odstartoval z první příčky. Kvalifikace se sice jede až v sobotu, už teď ale víme, že něco takového se v čínské Šanghaji nebude opakovat. Za výměnu převodovky bude totiž Hamilton (respektive jeho tým Mercedes) potrestán přičtením pěti míst ke kvalifikačnímu výsledku. Kdyby tedy byl v kvalifikaci znovu nejrychlejší, odstartuje nejlépe šestý.

„V minulých letech se mi zde dařilo, takže se stále cítím dobře,“ řekl trojnásobný mistr světa poté, co se o trestu dozvěděl. „Samozřejmě, že to není příjemné. Přijeli jsme sem ve čtvrtek, závodní víkend ani nezačal a já už vím, že mě čeká takový trest. Není to nic příjemného, ale je to velká výzva. Snažím se sklenici stále vidět z poloviny plnou a myslím pozitivně.“

Mercedes také oznámil, že poškození převodovky nevzniklo během kolize Lewise Hamiltona s Valtterim Bottasem před čtrnácti dny v Bahrajnu. Brit však i nadále o spolehlivosti svého vozu nemá pochyby. „Vůbec o tom nepřemýšlím. Chlapci v týmu to vymění a já zase pojedu naplno. Není to pro mě předmět nějakých obav. Ani se nestarám o to, co tuto poruchu způsobilo,“ dodal závodník Mercedesu.

Sdílejte na:
Zavřít