F1 Esports Pro Series: Do týmu Haas míří dva čeští závodníci z Virtual GP

F1 Esports Pro Series: Do týmu Haas míří dva čeští závodníci z Virtual GP

Česká Republika má ve finále druhého ročníku virtuálního šampionátu F1 Esports dva zástupce, a sice účastníky národního virtuálního šampionátu Virtual GP, obhájce titulu Martina Štefanka a dvojnásobného šampiona Michala Šmídla.

V pondělí probíhal v Londýně draft virtuálních závodníků do finále F1 Esports Pro Series 2018. Jezdce si vybírali skutečné týmy královny motorismu. Dva rivalové z české virtuální závodní soutěže Virtual GP budou týmovými kolegy u Haasu.

Ale dostat se do finálového kola nebylo jednoduché, konkurence byla opravdu velká. Vybíralo se z několika tisíc uchazečů z celého světa, kteří závodili v oficiální videohře F1. Z toho vzešla nejlepší čtyřicítka hráčů, ze které si vybrali skutečné stáje F1, vyjma Ferrari, své jezdecké složení pro závěrečnou fázi oficiálního virtuálního mistrovství Formule 1.

Series 2018. Gratulujeme! pic.twitter.com/0rAhzJWNCD— SvětFormule.cz (@svetformule) 9. července 2018

Všichni kandidáti museli projít před samotným draftem sérií pohovorů a splnit různé úkoly, které jim zadali zástupci týmů. Úspěšně je splnili také Martin Štefanko a Michal Šmídl, přičemž budou týmovými kolegy v americké stáji Haas.

„Musím říct, že cítím obrovskou úlevu, protože ty výzvy nešly podle mých představ. Ale hádám, že Haas vidí můj potenciál a ví, co umím, takže jsem opravdu šťastný,“ uvedl bezprostředně po draftu Štefanko.„Být součástí opravdového týmu formule 1 a reprezentovat jej  je pro mě obrovskou ctí a splněným snem. Věřím, že je to velkým krokem kupředu v mé kariéře i osobním životě. Společně s Michalem se budeme snažit dosáhnout co nejlepšího možného výsledku, a doufám, že spolupráce s týmem Haas bude na vysoké a profesionální úrovni.“

„Rád bych poděkoval mým rodičům, přátelům a rodině za jejich veškerou podporu,“ ukončil 19letý závodník, jemuž patří ve Virtual GP momentálně 5. místo.

Dvojnásobný šampion Virtual GP Michal Šmídl draftován Haasem jako druhý. „Samozřejmě, že je skvělé připojit se k reálnému týmu F1. Toto je důvod, proč jsem se věnoval sim racingu a proč jsem na tom tak tvrdě posledních deset let pracoval. Je to velkým krokem vpřed pro mou kariéru a obrovské zadostiučinění pro moje rodiče. Jsem opravdu rád, že si mě Haas vybral jakožto hlavního jezdce. Věřím, že v nacházející Pro Series dokážeme (s Martinem) velké věci.“

„Chtěl bych poděkovat mému tátovi, mámě a celé mé rodině za úžasnou podporu po celou dobu mé kariéry virtuálního závodníka. Také mým přátelům, kolegům z práce a mým nejbližším,“ řekl  ‚Magic Michael‘.

Dvě hodiny trvající draft byl vysílán pomocí živého streamu přímo z místa na oficiálních facebookových stránkách Formule 1, vysílali jej rovněž některé světové televizní stanice, jako například britská Sky Sports F1. Přímého přenosu se mimo jiné zúčastnil komerční ředitel F1 Sean Bratches a bývalý pilot a současný komentátor Sky Sports Johnny Herbert.

Draftováno bylo celkem 16 hráčů, kteří doplnili několik pilotů z loňského ročníku.Tato parta virtuálních závodníků nastoupí proti sobě na podzim a utkají se v boji o titul virtuálního  mistra světa F1. Sladká odměna čeká také na týmy, které si přijdou na poměrně tučný finanční obnos skrze prize money v hodnotě 200 000 dolarů (4,5 milionů korun).

Sdílejte na:
Zavřít