VC Velké Británie: Vettel dobyl Silverstone! Hamilton po stíhací jízdě druhý

VC Velké Británie: Vettel dobyl Silverstone! Hamilton po stíhací jízdě druhý

Okruh na bývalém vojenském letišti nám připravil velmi napínavý závod, který ovládl Sebastian Vettel na Ferrari. Lewis Hamilton po kolizi v prvním kole s Kimim Räikkönenem předvedl fantastickou stíhací jízdu a dojel si pro druhé místo. Závod nedokončilo pět jezdců.

Fenomenálně odstartoval Vettel, který okamžitě překonal Hamiltona a převzal vedení. Dobrý start předvedl také Němcův týmový kolega Räikkönen. Jeho předjížděcí manévr nedopadl podle očekávání, neboť nabral a roztočil Hamiltona, který se tak propadl až na samotný chvost startovního pole. Fin byl za svůj manévr následně potrestán 10ti vteřinovou penalizací, kterou si odpykal během zastávky v boxech.

pic.twitter.com/A5QALrET5w— SvětFormule.cz (@svetformule) 8. července 2018

Brendona Hartleyho se nepustila smůla ani dnes. Novozélanďan musel svůj monopost odstavit už po prvním kole. Charles Leclerc, který se pohyboval na sedmém místě, musel po zastávce v boxech rovněž odstoupit kvůli špatně upevněnému kolu. V té chvíli byl v čele Bottas a Hamilton se už nacházel na třetím místě. Oba však ještě čekala zastávka v boxech.

pic.twitter.com/P2mMnY2uSC— SvětFormule.cz (@svetformule) 8. července 2018

O několik kol později se postaral o žluté vlajky a následný safety car Marcus Ericsson, který nezvládl svůj vůz a skončil v bariéře, když se pokoušel projet s otevřeným DRS první zatáčku. Zatímco Red Bull a Ferrari se rozhodli povolat během safety caru piloty podruhé do boxů, Mercedes vyčkával.

#F1 pic.twitter.com/BuI5TTa0tx— SvětFormule.cz (@svetformule) 8. července 2018

O skvělou podívanou se postaral Räikkönen s Verstappenem, který spolu sváděli fantastický souboj o čtvrté místo. Tento boj byl však přerušen dalším výjezdem Bernda Mayländera, když kolidoval Sainz s Grosjeanem.

<pic.twitter.com/W3Gj0NdyTZ— SvětFormule.cz (@svetformule) 8. července 2018

Už se je to pěkná řada let, kdy o vítězství potencionálně bojovali čtyři jezdci. Byla to pastva pro oči. Ovšem pro Bottase spíše studená sprcha. Nejdříve se propadl za Vettela na druhé místo, poté jej překonal také Hamilton s Räikkönenem, kteří se původně prali o třetí místo. Krásný manévr se rovněž povedl Gaslymu na Péreze při boji o desátou, poslední bodovanou pozici.

< pic.twitter.com/HyelzC5V9a— SvětFormule.cz (@svetformule) 8. července 2018

Vítěz závodu v Rakousku Max Verstappen na závod před britským publikem nebude vzpomínat v dobrém, neboť krátce před koncem závodu musel ze závodu odstoupit.

Vítězem GP Británie se stal Sebastian Vettel, který tak navyšuje v šampionátu jezdců náskok na druhého muže v cíli a svého rivala v boji o titul Lewise Hamiltona. Poslední slot na stupních vítězů získal „provinilec“ Kimi Räikkönen. Do nejlepší desítky se probojoval šestý Nico Hülkenberg a solidní výsledek po „nejlepší kvalifikaci v sezoně“ si připsal osmý Fernando Alonso. Poslední bodovanou pozici obsadil Pierre Gasly.

Další závod nás čeká za dva týdny na německém Hockenheimringu, domácí půdě lídra šampionátu Vettela, pilota Renaultu Nica Hülkenberga a Mercedesu.

Sdílejte na:
Zavřít