Další část tajenky odhalena! Lando Norris podepsal s McLarenem

Další část tajenky odhalena! Lando Norris podepsal s McLarenem

Několik desítek minut po oznámení odchodu Stoffela Vandoorna z McLarenu byl také oznámen jeho nástupce – od příští sezóny jej nahradí britský nováček Lando Norris.

Současný druhý muž pořadí šampionátu FIA Formule 2 Lando Norris nahradí příští rok Stoffela Vandoorna v kokpitu McLarenu. Stáj z Wokingu byla nadšená z Norrisových výkonů během pátečních tréninkových jízd ve Spa a v Monze.

Oznámení o příchodu mladého Brita přišlo necelou hodinu poté, co tým potvrdil odchod belgického závodníka. Více si přečtěte zde.

3 September 2018

Lando Norris je součástí juniorského programu McLaren od roku 2017. V juniorských kategoriích se velice rychle stalo jeho jméno známým, vloni získal titul šampiona v evropské Formuli 3. Momentálně závodí ve Formuli 2 u týmu Carlin, bojuje o titul s juniorem Mercedesu, Georgem Russellem.

„Stát se závodním jezdcem stáje McLaren, to je splněný sen. Přestože jsem již nějakou dobu součástí týmu, jedná se o velice speciální okamžik. Doufal jsem, že se tenhle sen stane skutečností.“

„Chtěl bych poděkovat celému týmu za tuhle příležitost a také za důvěru, kterou ve mě vložili. Jsem velmi vděčný za McLaren, který se angažoval v mém kariérním růstu, umožnil mi získávat zkušenosti s vozem Formule 1 jak v testech, tak během prvních pátečních tréninků v předchozích dvou Velkých cenách,“ oznámil 18letý Norris.

Ředitel McLarenu Zak Brown pak dodal: „Věříme, že je Lando velmi velký talent s obrovským potenciálem, kterého jsme si u McLarenu nechali právě kvůli těmto důvodům.“

„Lando se stal součástí plánu pro budoucnost týmu McLaren ve Formuli 1 a už nyní si mezi námi vybudoval silné vztahy.“

„V Landovi a Carlosovi máme impozantní duo. Ačkoliv jsou oba relativně mladí, mají cenné zkušenosti jak s Formulí 1, tak s McLarenem (v případě Landa Norrise – pozn. red.). Oba reprezentují další generaci závodních jezdců McLarenu, kteří povedou tým vpřed.“

„Ačkoliv se nyní zaměřujeme na získání nejlepších možných výsledků ve zbytku sezóny 2018, jsme pevně motivováni příležitostmi, které před námi leží,“ zakončil Brown.

Jedna část tajenky je sice odhalena, ale další je třeba odkrýt. Kam zamíří v příští sezóně Stoffel Vandoorne? Jednou z teorií by mohla být výměna za Jamese Keye, který je stále v pozici technického ředitele týmu Toro Rosso.

Ačkoliv není Vandoorne juniorem Red Bullu, byl by tento krok zcela logický. Sám Helmut Marko totiž nemá mladíky, které by příští rok mohl do kokpitů svého juniorského týmu posadit. Vcelku reálné je tudíž setrvání Brendona Hartleyho, jehož týmovým kolegou by se mohl klidně stát Stoffel Vandoorne.

3 September 2018

Sdílejte na:
Zavřít