POTVRZENO: Auer se zúčastní testů v Budapešti

POTVRZENO: Auer se zúčastní testů v Budapešti

Pilot DTM Lucas Auer dostane příležitost ukázat svůj talent během testu na Hungaroringu, přičemž oblékne overal Force Indie a bude sdílet vůz s juniorem této stáje, Mazepinem.

Na začátku července se začaly šířit spekulace o tom, že by se mohl objevit v kokpitu Formule 1 další pilot německého šampionátu cestovních vozů, a sice v rámci dvoudenního testu, který bude probíhat těsně po Velké ceně Maďarska. Dokonce i sám Auer prozradil, že je s Force Indií v kontaktu, avšak zcela svoji účast nepotvrdil.

Rakušan svoji účast v testech potvrdil dnes odpoledne. „Jsou to opravdu fantastické zprávy – je to nejhezčí okamžik mého života. Tím, že budu moci poprvé řídit vůz Formule 1, se mi splní můj dětský sen,“ raduje se dvaadvacetiletý rodák z Tyrolska, jenž bude po Paulu di Restovi a Pascalu Wehrleinovi třetím pilotem DTM, který usedne do vozu královny motorismu.

Synovec bývalého pilota Formule 1 a současného šéfa DTM Gerharda Bergera je „mimořádně hrdý, že tuto příležitost u Force Indie dostal“. Dokonce indickou stáj označil coby jeden z top týmů. Ovšem není daleko od pravdy. Aktuálně jsou totiž růžově zbarvené vozy nejlepšími ,ze zbytku světa‘, přičemž na pátý Williams mají poměrně pohodlný náskok 54 bodů.

„Budu se snažit z testu vytěžit to nejlepší. Každou vteřinu si zajisté užiji,“ těší se na svou premiéru Auer, kterému v šampionátu jezdců patří druhé místo s dvoubodovou ztrátou na lídra Mattiase Ekströma a dodal: „Děkuji všem, který mi tento test umožnili, speciálně kompetentním ve Force Indii.“

Na nasazení Auera do testů má velký podíl také šéf Mercedesu Toto Wolff. „Bylo by opravdu skvělé, kdyby mělo Rakousko opět pilota F1. A kdyby mohl strčit nohu mezi dveře skrze test, bylo by to super,“ nechal se slyšet rodák z Vídně v rozhovoru pro zpravodajskou agenturu APA.

Posledním pilotem F1 pocházejícím z Rakouska byl Christian Klien, který v roce 2004 závodil za Jaguar, následující dva roky byl týmovým kolegou Davida Coultharda u Red Bullu a v roce 2010 se objevil v barvách HRT ve třech závodech, a  to v Singapuru, Brazílii a Abu Dhabi.

Podle německého webu Motorsport-Magazin.de by měl být Auer v Maďarsku středem pozornosti, neboť doposud neabsolvoval na simulátoru Mercedesu ještě žádné testy. Než ale poprvé usedne za volant vozu Formule 1, tak na něj čeká ještě jeden závod DTM, který se jede příští týden v Moskvě.

Přesto, že Nikita Mezepin nepodává ve Formuli 3 nijak přesvědčivé výkony, tak patří do juniorky Force Indie a také dostane příležitost se předvést.

„Nikitu už známe dobře a nasadit jej do VJM10 je dalším krokem v jeho vývojovém programu u nás. Také jsem rád, že mohu přivítat v týmu Lucase. Jeho pokroky budu bedlivě sledovat. Když může pilot řídit poprvé vůz Formule 1, je to pokaždé mimořádný okamžik. Těší mě, že si odbude svůj debut v našem autě,“ uvedl šéf stáje Vijay Mallya.

Sdílejte na:
Zavřít