Formule E: Debut Wehrleina se odkládá. Místo něj pojede v Diriyahu Rosenqvist

Formule E: Debut Wehrleina se odkládá. Místo něj pojede v Diriyahu Rosenqvist

U Mahindry došlo k překvapivé změně jezdeckého složení. V prvním závodě nové éry Formule E v Saúdské Arábii totiž nahradí Wehrleina Rosenqvist.

Felix Rosenqvist v létě oznámil, že z Formule E odchází do zámořské série IndyCar. Indická stáj za něj našla náhradu v podobě Pascala Wehrleina.

Ovšem dnes se dostala na veřejnost překvapivá informace, a sice že za německého závodníka v úvodním závodě 5. sezóny Formule E zaskočí právě Rosenqvist. Bývalý pilot stájí Manor F1 a Sauber F1 si odbude svou premiéru v elektrické sérii až 12. ledna 2019 v Marrákeši.

„Už se těšíme na leden, až se k nám Pascal přidá,“ řekl šéf stáje Mahindra Dilbag Gill. „Už se nemůžeme dočkat, až pojede Felix v prosinci v Saudské Arábii za Mahindru.“

Nicméně nad důvodem, proč se Wehrleinův debut odložil, zůstávají viset otazníky. Spekulace hovoří o „komplexních smluvních podmínkách“, kvůli kterým nemůže Němec za Mahindru v Rijádu nastoupit. Indové naštěstí našli společnou řeč s novým zaměstnavatelem Rosenqvista v IndyCar, týmem Chip Ganassi Racing, a pro účast v premiérové Ad Diriyah ePrix dostal zelenou.

„Těším se na návrat do mého starého působiště a dám všechno do toho, abychom měli s týmem úspěšný start do nové sezóny. Bude to zcela mimořádná příležitost, protože se jedná o start do zcela nové éry Formule E. Přestože jsem nebyl na testech ve Valencii, během vývoje vozu v létě jsem se toho hodně dozvěděl, takže bych měl být připravený,“ hlásá odhodlaně Švéd.

pic.twitter.com/Gqpm1sJtD1— Mahindra Racing (@MahindraRacing) 15. listopadu 2018

Sdílejte na:
Zavřít