Ztratit místo u Sauberu v době jeho růstu bolí, říká Ericsson

Ztratit místo u Sauberu v době jeho růstu bolí, říká Ericsson

Švéd pro tým závodí od roku 2015, letošní sezóna ale bude jeho poslední. Pro příští rok jsou totiž u švýcarské stáje potvrzeni Kimi Räikkönen a Antonio Giovinazzi.

Marcus Ericsson se nechal slyšet, že ztratit sedačku u Sauberu v době, kdy je tým na velkém vzestupu, je pro jezdce bolestivé.

Švéd pro švýcarskou stáj závodí od roku 2015, dohromady dosud posbíral 18 bodů. Pro příští rok ale bude nahrazen, novou jezdeckou dvojici totiž spolu utvoří Kimi Räikkönen a Antonio Giovinazzi.

Ericsson má sice pro takový tah pochopení, Räikkönen coby bývalý šampion přinese do rostoucího týmu zkušenosti, Giovinazzi zase získal angažmá díky svému členství v juniorském programu Ferrari, přesto je ztráta závodní sedačky frustrující.

„Samozřejmě, bylo těžké to skousnout,“ řekl Ericsson. „Myslel jsem si, že zůstanu, ale ty důvody samozřejmě chápu, když je k dispozici jezdec jako Kimi a to druhé místo je pochopitelně zabrané.

Mít možnost získat jezdce, jako je Kimi, to není možné nevyužít. Rozumím tomu tedy, ačkoliv je to samozřejmě pro mě a moji kariéru zklamání.

Cítím, že jsem tu vždycky byl a v těžkých dobách pro tým tvrdě pracoval, auto bylo na chvostu a různí lidé z týmu odcházeli, já jsem vždycky vynakládal obrovské úsilí, abychom se to pokusili otočit, zůstat optimistou a nikdy z ničeho neobviňovat tým.“

7. listopadu 2018

Sauber se po nepovedené sezóně 2017 stal v letošním roce pravidelným sběratelem bodů. Loňský model C36 s rok starým motorem Ferrari byl zdaleka nejslabší kombinací startovního pole a letošní pokrok týmu proto upoutal pozornost nejednoho rivala. Ze strany Force Indie se Sauberu dokonce dostalo otevřeného komplimentu.

„Opravdu jsem se snažil, abych týmu pomohl se zlepšit, cítím, že jsem součástí té cesty, součástí toho procesu,“ pokračuje Ericsson. „Nemít možnost pokračovat, když už auto konečně začíná být konkurenceschopné a tým konečně začíná být konkurenceschopný, to trochu bolí, ale takový tenhle sport je.“

Ericsson nadále zůstane členem týmu Sauber, své povinnosti ale bude kombinovat s novými aktivitami. V barvách týmu Schmidt Peterson Motorsports totiž v roce 2019 nastoupí do své první sezóny IndyCar.

31. října 2018

Sdílejte na:
Zavřít