Ericsson bude závodit v IndyCar pro Schmidt Peterson Motorsport

Ericsson bude závodit v IndyCar pro Schmidt Peterson Motorsport

Marcus Ericsson nebude příští rok bez sedačky, odchází totiž do zámořské formulové série IndyCar.

Švédský závodník přišel o místo u Sauberu na úkor navrátilce Kimi Räikkönena a v týmu zůstal v roli třetího jezdce a ambasadora značky. Jenže Ericsson chtěl pochopitelně pro příští rok stálou závodní sedačku.

„Každopádně chci závodit, třeba i v jiné sérii,“ řekl Ericsson poté, co Sauber oznámil, kdo bude jejich barvy v nadcházející sezóně reprezentovat.

Již na začátku října se objevily informace o tom, že se rodák z Kumly poohlíží po místu v atraktivní závodní americké sérii IndyCar. Jeho jméno bylo spojováno například s týmem Schmidt Peterson Motorsport, který hledal náhradníka za těžce zraněného Roberta Wickense.

Včera osmadvacetiletý Švéd potvrdil, že se k týmu SPM opravdu přesouvá: „Je pro mě ctí, že si mě vybral Schmidt Peterson. Po pěti letech ve Formuli 1 je na čase dělat něco jiného. Nemůžu se dočkat, až začnu pracovat se SPM a všemi lidmi v týmu, o kterých jsem toho slyšel spoustu dobrého. Roky byli úspěšní a já se těším, až s nimi budu tvrdě pracovat na zlepšení.

Závodění v IndyCar vypadá skvěle a jsem opravdu rád, že toho budu součástí. Budu se toho muset mnoho naučit, včetně velkého množství tratí, včetně oválů. Je mi jasné, že jednoduché to nebude. Ale na tu výzvu se opravdu těším,“ uvedl Ericsson, který bude závodit ve voze Dallara-Honda s číslem 7.

test @Ericsson_Marcus | @IndyCar pic.twitter.com/epxdr1b4HA— Schmidt Peterson (@SPMIndyCar) 30. října 2018

Pilot švýcarské stáje nebude prvním závodníkem, který se do šampionátu „za velkou louží“ podívá. Aktuálně je pro sezónu 2019 potvrzen bývalý jezdec Toro Rosso Sébastien Bourdais, pilot Jordanu, BARu a Super Aguri Takuma Sato a piloti bývalého týmu Manor / Marussia Max Chilton a Alexander Rossi.

Šéf týmu Sam Schmidt řekl: „Ric (Peterson, druhý šéf týmu – pozn. redakce) a já jsme rádi, že můžeme přivítat Marcuse v týmu. Má tuny zkušenostní na vysoké úrovni motorsportu, proto věříme, že se bude schopen podílet na vývojovém programu, který začal v roce 2018.

Zatímco okruhy v kalendáři IndyCar pro něj budou zbrusu nové, především ovály, tak máme velkou důvěru v jeho touhou učit se spolu s jeho pracovní etikou. Myslíme si, že on a James (Hinchcliffe) se budou vzájemně tlačit a bojovat o vítězství.“

// @SPMIndyCar pic.twitter.com/YKGTyh6Uz7— IndyCar Series (@IndyCar) 30. října 2018

Sdílejte na:
Zavřít