Giovinazzi: Räikkönen je pro mě nejlepším týmovým kolegou

Giovinazzi: Räikkönen je pro mě nejlepším týmovým kolegou

Příští sezonu budou tvořit u Sauberu jezdeckou dvojici nejzkušenější pilot v poli Kimi Räikkönen a nováček Antonio Giovinazzi, a ten je velmi rád, že bude mít za parťáka právě Fina.

V průběhu tohoto týdne stáj z Hinwilu oznámila, že po boku ostříleného mazáka Icemana bude závodit Antonio Giovinzazzi.

„Má spoustu zkušeností. Pokud se ho na něco zeptáte, určitě mi pomůže. Řekl bych, že je nejlepším týmovým kolegou pro start mé kariéry v F1.Nemůžu se dočkat, až budu závodit po boku šampiona. Je to opravdu něco skvělého,“ těší se Ital na spolupráci s Räikkönenem.

Jelikož budou stoprocentně profitovat z Finovo bohatých zkušeností, očekává čtyřiadvacetiletý závodník rapidní posun týmu před.

„Myslím, že tým funguje velmi dobře. Lidé v něm jsou velmi motivovaní, protože tam bude Kimi s velkým množstvím zkušeností. Myslím si, že i jeho jméno může pomoci. Tým dá 110% do zlepšení auta a odvede fantastickou práci,“ hýří optimizmem vice mistr GP2 2016, jehož cituje web racefans.net.

Teammates @SauberF1Team 2019#Kimi7 #Giovinazzi pic.twitter.com/6Hgxun4vJn

— Kimi Raikkonen #7 (@FansOfKimi7) 26. září 2018

Italové čekali na reprezentanta jejich země sedm let. Posledními zástupci zeleno-bílo-červené trikolory byli v roce 2011 Jarno Trulli a Vitnatonio Liuzzi. Spojení sil se Sauberem je více než logické, neboť kromě toho, že jsou jakousi juniorkou Ferrari, tak Švýcaři spolupracují ještě s další ikonickou italskou značkou, Alfou Romeo.

„Jsem opravdu šťastný za italské fanoušky, že mají po tak dlouhé době zpět dalšího italského jezdce. Samozřejmě, mají už Ferrari, což je velká italská značka, ale mít italského závodníka, bylo pro F1 něco běžného. Nemůžu se dočkat až v Melbourne tuto vlajku zvednu.“

Giovinazzi posledně testoval vůz C37 v Maďarsku a další možnost svézt se dostal v pátečním tréninku v ruském Soči. Sauber zanamenal za tu dobu značný pokrok. „Je to dva měsíce od testů na Hungaroringu. Řekl bych, že se auto zlepšilo ve všech směrech,“ zhodnotil.

Stejné zlepšení však zaznamenal již dříve, a sice mezi nováčkovskými testy v Barceloně a právě testy na Hungaroringu: „Pocítil jsem další skok v oblasti přilnavosti auta. Jsem za to opravdu velmi rád.“

Sdílejte na:
Zavřít