Domenicali: Na vstup Lamborghini v roce 2021 do F1 je příliš brzy

Domenicali: Na vstup Lamborghini v roce 2021 do F1 je příliš brzy

Podle Domenicaliho by nebylo dobré, kdyby Lamborghini vstoupilo do F1 už v roce 2021.

Dlouhou dobu se mluvilo o radikálních změnách technických pravidel, které vejdou v platnost v roce 2021, a s tím spojeným teoretickým vstupem nových dodavatelů motorů. Jenže jak se zda, k tak zásadním změnám nakonec nedojde a nový konstruktéři se do Formule 1 nehrnou.

Jedním z možných nováčků bylo Lamborghini, ovšem jeho CEO Stefano Domenicali je přesvědčený, že vstup této značky do šampionátu už za tři roky by byl příliš uspěchaný.

„Řekl bych, že je to momentálně obtížné (vstup do F1), protože úroveň investic, které Formule 1 vyžaduje, abychom nebyli ve středu pole, ale byli na vrcholu, je opravdu vysoká. Dnes musí Lamborghini investovat do jiných priorit: do produktu, sítě, dealeru,“ uvedl Domenicali. „Proto v krátkodobém planu to nevidím jako možné. V životě ale nikdy neříkejte nikdy.“

Domenicali dále potvrdil, že pokud by Lamborghini mělo zájem o vstup do Formule 1, musela by být pravidla jasně stanovena. V případě, že budou nová technická pravidla automobilce vyhovovat, budou zvažovat další kroky. 

Sdílejte na:
Zavřít