Reakce na bídu uvnitř McLarenu: Boullier oznámil rezignaci

Reakce na bídu uvnitř McLarenu: Boullier oznámil rezignaci

Není žádným tajemstvím, že stáj z Wokingu řeší jednu patálii za druhou. To nyní vyústilo v rezignaci lídra Érica Boulliera a reorganizaci nejvyššího vedení týmu McLaren.

Nepřesvědčivé výsledky, čokoládová kauza a neshody uvnitř samotného týmu. To všechno se v posledních týdnech nasčítalo a vyústilo v rezignaci Érica Boulliera, závodního ředitele britského týmu McLaren. Prostřednictvím oficiálních stránek to dnes oznámila sama stáj.

„Jsem velmi hrdý na to, že jsem v uplynulých čtyřech letech spolupracoval s tak skvělým týmem, ale teď jsem si uvědomil, že je ten správný čas, abych odešel. Chci McLarenu popřát vše nejlepší do zbytku sezony i do budoucna,“ uvedl Boullier v oficiálním prohlášení.

Psali jsme: Očekávání výrazných zlepšení byla nerealistická, říká Alonso

„Výkon vozu MCL33 neplnil v letošním roce naše očekávání, zvláště našich  věrných fanoušků. Není to chyba stovek oddaných a tvrdě pracujících mužů a žen v týmu. Příčiny jsou systémové a strukturální a vyžadují zásadní změnu uvnitř,“ popsal Zak Brown, lídr McLaren Racing. „Rád bych využil této příležitosti a jménem celého týmu poděkoval Éricovi za jeho služby a přínos stáji.“

Ve Wokingu zároveň oznamují další změny ve vedení: Simon Roberts, generální ředitel McLaren Racing, bude dohlížet na výrobu, inženýrství a logistiku. Andrea Stella se stane výkonným ředitelem odpovědným za provoz na trati. Gil de Ferran usedne na post sportovního ředitele, jehož cílem je maximalizace celého balíčku stáje. Poslední jmenovaný stál po boku Fernanda Alonsa při jeho loňském debutu v závodě 500 mil Indianapolis.

Zajímavé je, že Boullier neoznámil svůj odchod až během letní přestávky, ale v plně nabitém programu šampionátu. Vždyť už v pátek se vozy rozjedou k tréninkům na britském okruhu Silverstone, kde McLaren čeká domácí velká cena.

Sdílejte na:
Zavřít