Lance Stroll dostal penalizaci za ignorování modrých vlajek

Lance Stroll dostal penalizaci za ignorování modrých vlajek

Kanadský jezdec obdržel desetisekundovou penalizaci, která mu byla připočtena dodatečně, za zdržování Sergia Peréze. Zároveň dostal tři trestné body za ignorování modrých vlajek.

Lance Stroll původně dojel třináctý, ale s připočtením časové penalizace se umístil na čtrnáctém místě, přeskočil ho jeho týmový kolega Sergej Sirotkin. 

Kanaďan absolvoval zastávku v boxech pro čerstvé pneumatiky a vrátil se před Sergia Peréze. Zbývaly tři kola do konce závodu.

1. července 2018

 Tým mu nařídil, aby se snažil zůstat před jezdcem Force Indie, který byl o kolo napřed. Kanaďan následně ignoroval modré vlajky.

„Lance docela dlouho neuhýbal, ale Sergio Peréz byl na čerstvých pneumatikách též. Je to pochopitelné, ale myslím si, že měl uhnout,“ řekl ředitel závodu Charlie Whiting.

Na chování Kanaďana se podívali stevardi a jejich verdikt zněl:
„Jezdec s číslem osmnáct připustil, že viděl modré vlajky, světelné panely a upozornění na jeho volantu. Uvedl, že mu týmem bylo řečeno, aby nepustil před sebe auto s číslem jedenáct, dokud mu nebyly signalizovány modré vlajky skoro jedno celé kolo.“

„Důvodem udělení tří trestních bodů je skutečnost, že na problémy s pouštěním pilota okolo napřed během modrých vlajek byli jezdci upozorněni na pátečním setkání zejména s požadavkem, aby pustili před sebe auto při první možné příležitosti.“

„V daném případě se jezdec rozhodl upřednostnit týmový pokyn (zůstat ve stejném kole) nad předpisy a instrukcemi (ohledně modrých vlajek) pro závodníky.“

Sdílejte na:
Zavřít