Kimi Räikkönen dostane nový motor

Kimi Räikkönen dostane nový motor

Ferrari se rozhodlo vyměnit motor po problému na voze Kimiho Räikkönena ve druhém volném tréninku. Obejde se to bez penalizace.

Čtyřicet minut před koncem druhého volného tréninku se zakouřilo ze zádi vozu finského pilota těsně před zatáčkou číslo deset. Ferrari okamžitě ohlásilo přes vysílačku Kimimu Räikkönenovi, ať zastaví svůj vůz, ale Finovi se podařilo dostat do boxů, kde mechanici začali okamžitě zjišťovat, co se stalo. Z opakovaných záběrů zněl zvuk motoru velice „nezdravě“.

Italský tým se vzpínajícím koněm ve znaku následně potvrdil, že „Iceman“ dostane před třetím volným tréninkem novou spalovací jednotku, turbodmychadlo a MGU-H z preventivních důvodů. Kimi Räikkönen poprvé v této sezóně nasadí nové části pohonné jednotky, takže nehrozí žádná penalizace.

Původní části pohonné jednotky budou podrobeny důkladné kontrole a je možné, že Ferrari tyto části opět nasadí v průběhu sezóny např. do pátečních tréninků. 

Mezitím Mezinárodní automobilová federace (FIA) potvrdila nasazení nových převodovek pro Valtteriho Bottase, Daniela Ricciarda, Maxe Verstappena a Estebana Ocona. Všichni nedokončili předchozí závod v Ázerbájdžánu, takže je nečeká žádné penalizace za předčasné nasazení komponentu, který má vydržet šest závodních víkendů. 

Nico Hulkenberg a Romain Grosjean nasadili novou převodovku během závodního víkendu v Ázerbájdžánu, ale nedokončili závod. Oba by mohli nasadit opět novou převodovku, ale prozatím tak neučinili.

Sdílejte na:
Zavřít