Ferrari přidalo extra senzory při zastávkách v boxech

Ferrari přidalo extra senzory při zastávkách v boxech

Italský tým se ponaučil ze zpackaného pitstopu během GP Bahrajnu, kdy Kimi Räikkönen zlomil jednomu z mechaniků nohu a zavedl extra senzory, které mají zabránit, aby se tato nešťastná situace znovu opakovala.

Podle zpráv Motorsport Italy Ferrari rovněž identifikovalo problém, který mohl za to, že se na “semaforu“ rozsvítilo zelené světlo, které dává pokyn pilotovi, aby odjel z boxového stání. Vyšetřování ukázala na chybu v systému, který měl detekovat anomálie, a proto se Ferrari rozhodlo přidat extra senzory, který by měly zamezit tomu, aby pilot odjel z boxového stání v nesprávný moment. 

Tým se vzpínajícím koněm ve znaku rovněž prohlásil, že příčina špatné zastávky v boxech během závodu byla jiná než v případě pátečního problému s nedotaženým kolem. Italský tým zároveň zdůraznil, že zastávky během volných tréninků jsou zcela odlišné od zastávek během závodu.

Mezinárodní automobilová federace (FIA) začala oficiálně vyšetřovat postupy při zastávkách v boxech. Jejich studie se budou týkat všech týmů. Řídící orgán podnikl tyto kroku z důvodu, že tým Haas měl taktéž problémy s nedotaženými koly během GP Austrálie.

Sdílejte na:
Zavřít