Daniel Ricciardo by měl přestoupit do Mercedesu, pokud se chce stát šampionem, říká David Croft

Daniel Ricciardo by měl přestoupit do Mercedesu, pokud se chce stát šampionem, říká David Croft

Australský pilot Daniel Ricciardo, kterému vyprší smlouva na konci letošní sezóny u rakouská stáje Red Bull, se bude muset rozhodnout, za který tým bude jezdit v příští sezóně. Prodlouží kontrakt s rudými býky nebo přestoupí do jiného top týmu? Podle Davida Crofta, který komentuje Formule 1 pro SkySports, by bylo nejlepším řešením pro Australana přestup do Mercedesu.

„Není jediný důvod, proč by se Daniel Ricciardo neměl stát jednou mistrem světa. Není žádný důvod pochybovat o jeho řidičských schopnostech. Jeho předjížděcí manévry jsou úchvatné a jeho řízení je na nejlepší úrovni. Nicméně ani po pěti vítězstvích, jednom pole position a dvaceti sedmi pódiových umístění na stupních vítězů, nedosáhl na jezdecký titul“ uvedl David Croft.

„Pro získání jezdeckého titulu potřebujete vítězné auto. Od doby, kdy je Daniel Ricciardo v Red Bullu, tak rakouská stáj nedokázala úspěšně postavit vítězné auto. To je jeden z důvodů, proč je tato sezóna pro něj rozhodující. Red Bull chce, aby prodloužil smlouvu, ale to nemusí být nejlepší řešení“ řekl britský komentátor.  

„Nevěřím tomu, že se bojí Maxe Verstappena. Toto je zdravá rivalita. Je to jedna z možností, jak dosáhnout na titul mistra světa. Pokud Daniel Ricciardo přestoupí do Ferrari, tak bude ve stejné situaci jako je teď u Red Bullu. Pro něj bude největší logická volba Mercedes, pokud se německá stáj rozhodne neprodloužit kontrakt s finským pilotem Valtterim Bottasem. Vyhlídka souboje o titul mistra světa mezi Lewisem Hamiltonem a Danielem Ricciardem by byla vzrušující pro všechny fanoušky Formule 1“ dodává David Croft.

Sdílejte na:
Zavřít