Bude mít Sauber svoji vlastní jezdeckou akademii?

Bude mít Sauber svoji vlastní jezdeckou akademii?

Na povrch se dostává další zajímavý plán, a sice založení další školy pro možné budoucí hvězdy královny motorismu. Bylo by to pod záštitou švýcarské stáje se sídlem v Hinwilu. Dočkat bychom se ji mohli dokonce už příští rok!

Šéf týmu Frederic Vasseur, jenž v průběhu loňské sezony převzal otěže po Monishe Kaltenbornové, se v týmu událo hodně změn. Od zrušení dohody s japonskými motoráři a obnovu spolupráce s Ferrari, přes najmutí nových zaměstnanců až po absolutní překopání konceptu vozu. K tomu všemu se mu podařilo dostat na palubu prestižního sponzora, italskou Alfu Romeo. Hon za body zahájí společně s jezdeckým duem skládajícím se z Marcuse Ericssona a z juniora Ferrari a úřadujícího šampiona Formule 2 Charlese Leclerca.

Zatímco angažování nadějného talenta z Monaka bylo logickým tahem, protože z toho mohou těžit obě strany – jak Ferrari, tak Sauber -, tak u druhého pilota mnozí jen kroutili hlavou. Řeč je o Švédovi, který byl během svého dosavadního působení u týmu porážen všemi týmovými kolegy. Navzdory tomu je všechny „vyštípal“. Nicméně Vasseur se svého svěřence zastává. Pro švýcarský Blick uvedl: „Tato série může rychle skončit. Zřídka měl dobrý materiál a jeho šance byly omezené. V posledních deseti VC byl však dobrý. Velmi se zlepšil, je týmovým hráčem a poskytuje dobrou zpětnou vazbu.“

„V juniorské oblasti jsem pracoval 20 let. Juniorskou akademii plánuju také u Sauberu, možná od roku 2019. Ale musí být k dispozici pořádný plán. Jako u Charlese Leclerca, který pro nás teď bude jezdit,“ odhaluje své záměry 48 letý Francouz.

V novém monopostu Alfa Romeo- Sauber C37-Ferrari vidí slibný potenciál. Stihnou jej připravit do předsezónních testů?  „Na první testy v Barceloně bude hotový. V nadcházejících dnech přijde spousta součástí, potom začne stavba. Jako všechny týmy pracujeme do poslední minuty,“ podotýká a sebevědomě prorokuje: „Budeme stoupat. V roce 2017 jsme byli částečně daleko vzadu. Chtěli bychom bojovat ve středu pole. Avšak nesmíme rovněž zapomenout, že je to dlouhodobý projekt.“

Jeho očekávání je pravděpodobně také ovlivněno tím, že na stáj není vytvářen příliš velký tlak, neboť v posledních několika sezónách paběrkovali na konci startovního roštu.

„Tlak je tu pořád a je také potřeba, aby do toho dal každý 100 procent. Máme před sebou důležitý úkol a ten teď musíme splnit. Panuje napjatá atmosféra,“ uzavřel Vasseur.

Sdílejte na:
Zavřít