Letošní startovní listina Formule 2 zná další dvě jména

Letošní startovní listina Formule 2 zná další dvě jména

Do šampionátu přicházejí dva piloti z GP3.

Startovní listina Formule 2 pro sezonu 2018 zná dohromady již osm jmen. Poté, co své jezdecké dvojice již před časem potvrdily stáje Carlin(Lando Norris a Sergio Sette Camara), Charouz Racing System(Antonio Fuoco a Louis Deletraz) a také mistrovská stáj Prema Racing(Sean Gelael a Nyck De Vries), tak nyní učinily rovněž týmy Arden International a ART Grand Prix. Oba potvrdily zatím po jednom jezdci.

Britský tým Arden International, který založil roku 1997 současný šéf stáje Red Bull Christian Horner spolu se svým otcem Garrym a v sezoně 2011 v ní působil také český jezdec Josef Král, oznámila jako svého prvního pilota brzy jednadvacetiletého Nireie Fukuzumiho. Japonec v předchozích dvou sezonách závodil pro tým ART Grand Prix v GP3. Zatímco v sezoně 2016 obsadil sedmou pozici, v loňském roce si připsal dva triumfy v hlavních závodech v Barceloně a v Jerezu, které mu pomohly k celkovému třetímu místu. Tým, který býval úspěšný ještě za dob Formule 3000(v sezoně 2003 získal mistrovský titul s Björnem Wirdheimem a rok později s bývalým pilotem Formule 1 Vitantoniem Liuzzim), si během loňské sezony dojel po pěti letech čekání pro vítězství, když ve sprintu v Baku proťal cílovou pásku jako první Norman Nato.

Novou posilou ART Grand Prix je loňský vicemistr GP3 Jack Aitken. Francouzská stáj se může napříč juniorskými kategoriemi pyšnit vynikajícím renomé a na svém kontě má ve „druhé lize Formule 1“ hned čtyři jezdecké tituly, které získala roku 2005 se šampionem Formule 1 z roku 2016 Nicem Rosbergem, roku 2006 s úřadujícím šampionem královny motorsportu Lewisem Hamiltonem, třetí trofej získal pro tým v roce 2009 současný pilot Renaultu Nico Hülkenberg a poslední jezdecký titul stáje se datuje k roku 2015, kdy šampionát ovládl Stoffel Vandoorne, kterého letos čeká druhá kompletní sezona ve stáji Mclaren. Loňská sezona byla pro tým malinko slabší. V hodnocení týmů se umístila na čtvrté pozici a její stálí jezdci Nobuharu Matsushita a Alexander Albon obsadili v šampionátu šesté, respektive osmé místo. Krom této dvojice se v barvách stáje představil loni také Sergej Sirotkin, který má v současnosti velmi blízko k závodní sedačce u Williamsu. Rus nahradil v Baku Matsushitu. Aitken, který je mimochodem také členem juniorského programu Renaultu, tak bude mít v letošní sezoně šanci vrátit stáj zpět na vrchol. Kromě loňského titulu vicemistra v GP3 má Aitken na kontě také například titul v Eurocupu Formule Renault 2.0, pro který si dojel v sezoně 2015.

 

Sdílejte na:
Zavřít