Haas: Aerodynamické oddělení je klíč k úspěchu v sezóně 2018

Haas: Aerodynamické oddělení je klíč k úspěchu v sezóně 2018

Guenther Steiner říká, že aerodynamické oddělení týmu Haas bude lepší a konzistentnější v roce 2018, protože tým zvyšuje své nasazení ve Formuli 1.

Tým Haas má velmi úzké technické partnerství s Ferrari, které zahrnuje dodávání a mapování motorů a taky úzce spolupracuje s italskými konstruktéry šasi Dallara. Tým od svého založení v roce 2015 si vybudoval vlastní aerodynamické oddělení.

Na otázku, jestli aerodynamické oddělení má největší podíl na úspěchu, Guenther Steiner odpověděl:  „Ano, absolutně.“

„Začali jsme nabírat nové zaměstnance v loňském roce a stále přibývají další. Neměli jsme dost lidí,  protože jsme právě začínali. Naše aerodynamické oddělení by mělo být lepší a konzistentní příští rok.“

Navzdory lepší druhé sezóně ve Formuli 1 a velkému nárůstu získaných mistrovských bodů, Haas zopakoval své umístění z roku 2016, kdy skončil na osmém místě v poháru konstruktérů. Guenther Steiner je zklamán, že tým, který se stále rozrůstá, se neumístil lépe. 

„Myslím si, že jsme byli lepší než v loňském roce, ale nemůžeme to ukázat, protože jsme skončili na stejné pozici jako minulý rok akorát s více mistrovskými body. Kdybychom měli o 8 bodů více, tak bychom se lépe umístili. Jestliže skončíte šestí ve své druhé sezóně, tak jste za hrdiny. Bohužel jsme skončili osmí, takže to vypadá, že jsme neudělali žádný pokrok.“ 

„Dosáhli jsme pokroku. Ve Formuli 1 není žádný opravdu špatný tým, což je dobrá věc. Je to velmi těžká a konkurenční soutěž. Jsem šťastný za progres, který jsme udělali, ale jsem zklamaný, že jsme ho nemohli pořádně ukázat, protože jsme skončili na stejné pozici v poháru konstruktérů jako v roce 2016“ dodává Guenther Steiner.

Sdílejte na:
Zavřít