Force India představila VJM04

Force India představila VJM04

Indická stáj Force India se stala posledním týmem, jež představil monopost pro nadcházející sezónu Formule 1. Tým má pro letošek vysoké cíle, chce skončit pátý v poháru konstruktérů.

Barevné schéma monopostu je hodně podobné tomu loňskému, ovšem podle vedení stáje bude tento vůz mnohem konkurenceschopnější, než auto loňské. Tým, jež v posledních letech patřil spíše na chvost startovního pole, chce v nadcházejícím ročníku skončit na pátém místě v Poháru konstruktérů.

„Náš tým skončil sedmý v poháru konstruktérů, přičemž po většinu sezóny se naše stáj nacházela na šestém místě,“ oznámil při online představení nového monopostu Otmar Szafnauer, generální ředitel týmu. „Cíle pro nadcházející sezónu jsou jasné, chceme získat páté místo v poháru konstruktérů, to je náš cíl.“

Přestože Force India nemá v letošním ročníku takové finanční zázemí, jako špičkové týmy Ferrari či Red Bull, Szafnauer věří, že pro indický tým bude letošní ročník Formule 1 znamenat velký krok vpřed. „Během loňské sezóny i letošní zimy se nám podařilo získat několik cenných posil do našich řad, takže nás rozhodně čeká zajímavý ročník,“ dodal generální ředitel Force India.  

Sdílejte na:
Zavřít