McLaren představil MP4-26

McLaren představil MP4-26

V Berlíně, dnes v poledne, představil netradičně tým McLaren svůj nový vůz MP4-26.

 

V Sony Centru na Postdamer Strasse, v centru Berlína, tým představil vůz bez kol, nosu, krytu motoru a bočnic. Díly, které cestovaly po celém městě, mechanici postupně, před zraky diváků, montovali na vůz a kompletovali tak MP4-26 do konečné podoby. Kryt pilota a volant na místo přinesli oba závodní piloti McLarenu, mistři světa, Jenson Button a Lewis Hamilton.

 

 

 

 

Vůz má nos dost konzervativní, to se ale nedá říct o dalších částech vozu. Výfuky jsou vyvedené nad podlahou, bočnice ve tvaru U by měly proud vzduchu lépe směřovat k zadnímu křídlu. Airbox nad hlavou pilota, který má otvor pro chlazení motoru a na obou stranách jsou další vstupy, kvůli chlazení převodovky a hydrauliky.

Tim Goss, šéfkonstruktér McLarenu řekl, že vůz má delší rozvor oproti loňskému modelu a nové tvarování bočnic. Cílem tohoto řešení je dostat více vzduchu do zadní části k podlaze. Je to kvůli zákazu dvojitých difuzorů a tým přemýšlel jak zefektivnit fungování zadní části vozu.

MP4-26 poprvé vyjede na trať 8. února, ale jen kvůli ověření funkčnosti všech systémů. McLaren přiveze MP4-26 10. února do Jerezu na testování.

Sdílejte na:
Zavřít