Sergio Pérez zůstává u Force Indie

Sergio Pérez zůstává u Force Indie

Mexického závodníka budeme i příští rok vídat v růžovém overalu po boku Estebana Ocona.

Indická stáj si svoje jezdecké duo i přes pár nehod, které stály tým nemalý počet bodů do Poháru konstruktérů, nesmírně chválí. Dokonce i provozní šéf Otmar Szafnauer se nechal nedávno slyšet, že nemají potřebu stávající složení měnit.

Ovšem zatímco u Estebana Ocona bylo jisté, že setrvá, neboť se týmu upsal na několik let, tak u Péreze potvrzení trvalo poměrně dlouho. Mexičan se poohlížel po dalších možnostech. Ale příliš mu jich nezbylo, přesněji nabízeli se dvě alternativy: buďto zůstat u Force Indie nebo zkusit štěstí u Williamsu, ze kterého nejspíš odejde Felipe Massa.

Pérez reprezentuje barvy tohoto týmu už od roku 2014. Během čtyřletého působení dovezl svůj vůz na pódiových pozicích celkem čtyřikrát, a to na třetím místě v Bahrajnu 2014, Rusku 2015, Monaku a Ázerbájdžánu 2016.

„Vždycky pro mě bylo prioritou zůstat u Force Indie. Je to tým, který mi umožnil, abych předvedl svůj jezdecký talent a cítím se tu být šťastný,“ prozradil Checo. „Jsem hrdý na všechno, čeho jsme už společně dosáhli. Věřím, že toho přijde ještě víc. Tým letos odvedl skvělou práci při vývoji auta a upevnění naší pozice coby čtvrtého nejlepšího týmu ve Formuli 1. Koneckonců rozhodnutí o pokračování naší společné cesty bylo jednoduché.“

Kontrakt byl prodloužen pouze na rok 2018, poté by mohl povýšit do některého z předních týmů, neboť se možná uvolní místa jak Red Bullu, Ferrari, tak i v Mercedesu.

 „Sergio sehrál v posledních letech důležitou roli při našem úspěchu. Od té doby, co se k nám v roce 2014 přidal, vyzrál v jednoho z nejrychlejších a nejkonzistentnějších pilotů na roštu. Jeho statistiky mluví za všechno a se čtyřmi pódii je neúspěšnějším pilotem Force Indie vůbec,“ vychvaluje Pérezovi kvality šéf stáje Vijay Mallya.

Mallya je přesvědčený, že díky po nechání si jak Ocona, tak Péreze disponují jedním z nejsilnějších jezdeckých párů, které ve Formuli 1 jsou.

Sdílejte na:
Zavřít