Přestupový kolotoč v pohybu: Sainz podepsal s Renaultem, který bude dodávat motory McLarenu!

Přestupový kolotoč v pohybu: Sainz podepsal s Renaultem, který bude dodávat motory McLarenu!

Konečně jsme se dočkali rozuzlení detektivky McLaren-Honda-Renault-Toro Rosso! Dnes večer se médii prohnala zpráva, že Carlos Sainz podepsal s Renaultem, jehož motory bude počínaje příští sezónou odebírat McLaren.

Dlouhé týdny spekulovaní o budoucím pokračování spolupráce mezi McLarenem a Hondou jsou u konce, neboť stáj z Wokingu přechází k pohonným jednotkám vyráběných ve Francii. Za rozchod s Japonci může tři roky trvající neschopnost vyřešit problémy s nespolehlivostí a nedostatkem rychlosti, který týmu velmi ubližuje.

Ovšem z Renaultu se nedávno ozvalo, že čtyřem týmům nebudou dodávat své pohonné jednotky v žádném případě. Aktuálně jsou jejich agregáty uloženy v útrobách továrního týmu, Red Bullu a Toro Rosso, přičemž právě poslední zmiňovaný tým se vydá na trnitou cestu s Hondou.

S ukončením spolupráce Toro Rosso s francouzským motorářem se také skloňovalo poměrně často jméno Carlose Sainze. Mladý Španěl má pocit, že v týmu už jaksi stagnuje, proto potřebuje novou výzvu. Jenže ruce měl svázané kvůli Red Bullu, resp. Renaultu, který se jej nechtěl vzdát.

Byť se ve stáji nápojového giganta oháněli tím, že Sainz nemůže z Toro Rosso odejít, protože jej vychovali a navíc je u nich vázán smlouvou, tak stále tu existovala pro Španěla jedna alternativa: Pokud italská stáj odejde od Renaultu, tak by se mu teoreticky mohly otevřít dveře právě do jeho tovární stáje.

Třiadvacetiletý rodák z Madridu byl jedním z klíčových elementů, který měl celou detektivku rozřešit. Podle všeho má dokonce podepsanou už i smlouvu na další rok, s čímž vyplula na povrch další spekulace, a sice že bychom mohli Sainze spatřit ve žlutém overalu po boku Nica Hülkenberga již tuto sezónu, počínaje Velkou cenou Malajsie.

Pokud opravdu nahradí Sainz Jolyona Palmera už v Sepangu, pak s největší pravděpodobnostní do kokpitu vedle Daniila Kvyata usedne Pierre Gasly.

Výměna Hondy za Renault by podle všeho také měla sloužit jako přesvědčovací prostředek McLarenu k tomu, aby Fernando Alonso zůstal v týmu i nadále.

Oficiální potvrzení bychom měli obdržet ještě před GP Singapuru, která se jede příští víkend.

Sdílejte na:
Zavřít