Pro Hamitlona by byl nejideálnější náhradou za Alonsa Jenson Button

Pro Hamitlona by byl nejideálnější náhradou za Alonsa Jenson Button

Lewis Hamilton vidí ve druhém kokpitu vedle Stoffela Vandoorna pro Velkou cenu Monaka Jensona Buttona, který právě tomuto talentovanému mladíkovi musel uvolnit pro letošek sedačku. Hamilton by na rozdíl od Alonsa nezvolil závod v Indianapilis, ale MotoGP nebo Daytonu 500.

Ferrari nastoupilo do letošní sezóny v perfektní formě, kterou potvrdil Sebastian Vettel svým vítězstvím v úvodním závodě v australském Melbourne a následně ji podtrhl druhým místem v Číně. Trojnásobný mistr světa si je vědom toho, že nesmí usnout na vavřínech, protože zvláště vysoké teploty Vzpírajícím se koníkům z Maranella sedí.

„Chceme si udržet formu z Šanghaje, ale před Ferrari máme pekelný respekt. V posledních dvou závodech ukázali parádní rychlost. Mnohokrát se ukázalo, že Ferrari je při vysokých teplotách mimořádné silné. Je tu tepleji než v jiných letech. Takže musím vycházet z toho, že náskok na Ferrari je malý. Možná se složení na startovním roštu dokonce opět promíchá,“ předpovídá Brit, který si souboj se Sebastianem Vettelem ve Ferrari nemůže vynachválit: „Baví vás to mnohem víc, když můžete bojovat o titul s pilotem z jiné stáje. Také je důležité, že se stáj jako Ferrari opět může přidat do bojů. Myslím si, že je to zajímavější jak pro fanoušky, tak i pro mě, než když je na čele jeden tým, který dominuje.“

V Bahrajnu panují opravdu vysoké teploty. Během dnešního dne bylo naměřeno až 40 stupňů. Ovšem podle slov Brita by to pro něj neměla být žádná velká překážka.

„Pro mě to není žádný problém. Letěl jsem z Šanghaje do Dubaje a tam je stejné počasí jako tady. V Dubaji jsem především běhal. Jako příprava to stačí,“ myslí si Hamilton.

Horkým tématem posledních několika hodin je překvapující uvolnění Fernanda Alonsa z Velké ceny Monaka kvůli účasti v legendárním oválovém závodě 500 mil Indianapolis. Jeho bývalý týmový kolega Hamilton tvrdí, že i kdyby chtěl závodit jinde, tak ale ne na úkor závodu Formule 1: „Raději bych nastoupil v MotoGP nebo Daytoně 500. V žádném případě si nedokážu představit, že bych vynechal Velkou cenu.“

„Přijde mi to báječné, že Fernando dostal povolení závodit v jiné kategorii. Dříve také jezdili piloti v různých sériích. Bylo to skvělé. Mimo to si myslím, že je prima, že v Monaku bude moci jet Jenson Button. Mám ho za jednoho z nejlepších jezdců. Mám ho rád. Má potřebné zkušenosti k tomu, aby mohl za Alonsa zaskočit.“

„Těším se, až uvidím, jak se bude Fernando v Indy prát. Každý ví, jak je dobrý, ale v Indy závodí absolutní experti, kteří mají ovál v malíku,“ připomíná dvaatřicetiletý pilot Mercedesu.

Sdílejte na:
Zavřít