Webber by se nedivil, kdyby Alonso odešel v průběhu sezóny

Webber by se nedivil, kdyby Alonso odešel v průběhu sezóny

Úvodní víkend byl pro McLaren katastrofální. Fenando Alonso závod nedokončil a jeho týmový kolega Stoffel Vandoorne dojel 13., resp. poslední. Španělovi už dochází trpělivost, proto není divu, že se spekuluje o jeho odchodu, který by mohl přijít jak mávnutím kouzelného proutku.

Zprvu se zdálo, že by McLaren mohl v Austrálii dosáhnout na body, jelikož se Alonso pohyboval po většinu závodu na jednobodovém desátém místě, než mu jej šest kol před koncem ukradl Esteban Ocon na Force Indii. Následně musel Alonso svůj monopost odstavit kvůli problému se zavěšením.

„Musíme být upřímní a říct – jsme zadní světlo Formule 1. To je realita, opravdový stav výkonosti, a to se brutálně ukáže v Číně a Bahrajnu,“ řekl frustrovaný Alonso po prvním závodě sezony 2017 v Melbourne.

Ovšem i jeho týmový kolega Vandoorne si průběh závodu představoval naprosto jinak. Přesto, že dojel na třináctém místě, tak byl poslední, jelikož za ním byli už jen jezdci, kteří závod nedokončili.

Kritika na Hondu se valí ze všech stran a o osudu obou jezdců se horlivě spekuluje. Jos Verstappen se obává, že právě na katastrofální formu týmu z Wokingu může pětadvacetiletý Belgičan doplatit.

„Opravdu doufám, že se Stoffel v roce 2017 ve Formuli dokáže udržet. Co může dělat? Podávat stejně dobré výkony jako Alonso. Je velkým talentem, ale obávám se, že bude mít špatný rok,“ domnívá se Verstappen a kritizuje počínání Hondy: „Vstupují teď do třetí sezóny a budou ještě horší. Nechápu, co dělají.“

Alonso je frustrovaný a jeho pohárek trpělivosti velmi rychle přetéká. Proto není divu, že se objevují tvrzení, že pětatřicetiletý Španěl opustí tým ještě během této sezóny. To si myslí také Mark Webber.

„Mohlo by se stát, že Alonso s týmem nezůstane. Možná bude mít Stoffel nového stájového kolegu,“ předpovídá bývalý pilot Red Bullu a pokračuje: „Předpokládám, že dojde k tomu, že Alonso neodjede kompletní sezónu. Je frustrovaný. Není tu, aby jezdil na šestém nebo sedmém místě. Je tu pro to, aby bojoval o pódium.“

A co bude s Vandoornem? „Ve Formuli potřebujeme talenta jako je on. Je to dobrý chlapec, který má před sebou skvělou kariéru. V první sezoně se učíte všechno ohledně Formule 1 a on to je při tom v centru pozornosti. Všichni pozorují jeho tým a Hondu,“ připomíná Australan v rozhovoru pro belgickou agenturu Sportza.

Sdílejte na:
Zavřít