Podle Coultharda by mohl Hamilton po této sezóně pověsit helmu na hřebík

Podle Coultharda by mohl Hamilton po této sezóně pověsit helmu na hřebík

Bude Lewis Hamilton následovat svého bývalého týmového kolegu Nica Rosberga a odejde po letošní sezóně do závodnického důchodu? Podle Coulharda to není zase tak nereálný scénář.

Po šokujícím odchodu novopečeného mistra světa Nica Rosberga přišel Hamilton o svého největšího rivala. Na jeho místo Mercedes posadil finského závodníka Valtteriho Bottase. Někteří tvrdí, že na Hamiltona nebude stačit a Brit tak si pojede neohroženě pro čtvrtý titul.

Bývalý pilot F1 a televizní expert britské stanice Channel 4 David Coulthard si myslí, že by dvaatřicetiletý pilot Mercedesu mohl „udělat Rosberga“ a po svém čtvrtém triumfu se z Formule 1 stáhnout.

„Kdy odjede? Možná se to stane dřív, než bychom si všichni přáli. Když vyhraje letos titul, mohl by udělat Rosberga,“ cituje Coulthardova slova speedweek.com, který dále připomíná, že po deseti nebo dvaceti letech je velmi těžké neztratit nadšení. Tudíž by jej překvapilo, kdybychom Hamiltona na trati vídali ještě ve 36-ti letech. „Když jde všechno dobře, vidíme na jeho tváři radost, malého kluka ukrytého v muži. Ale když se vášeň vytratí, tak můžete ostatní oklamat, ale sám sebe ne.“

Každý sportovec se dostane do bodu, ve kterém už je nejvyšší čas skončit. Coulthardova prognóza pravděpodobně vůbec nepotěší Hamiltonovi fanoušky, protože tento bod přijde podle něj co nevidět.

„Mohlo by se to stát na konci tohoto roku, dokonce i během sezóny,“ varuje pětačtyřicetiletý Skot. „Nedělalo by mu problém říct ‚S*ru na to, odcházím‘. Nemyslím si, že ho motivují peníze. On si může takové rozhodnutí dovolit.“

Formule 1 nebude bez Hamiltona už taková, protože ztratí jednu z klíčových osob. Alespoň to si myslí Coulthard. Nebojí se jej dokonce srovnávat ani s legendami jako je Ayrton Senna či Michael Schumacher, při čemž se vrací k loňskému grand finále v Abu Dhabi.

„Všichni velikáni měli svůj tým pod kontrolou. Sportovní inteligence, kterou v Abu Dhabi ukázal – kontrolovat rychlost, dostat Rosberga pod tlak a ignorovat tým –, byla na vysoké úrovni. Tímto se on, Schumacher, Senna a ostatní výjimeční piloti vyznačují. Mají tuto absolutní jistotu pod maximálním tlakem, se kterým se nejsou schopni ostatní jezdci vypořádat,“ uzavřel třináctinásobný vítěz velkých cen.

Sdílejte na:
Zavřít