Mark Webber na konci roku 2016 definitivně ukončí závodní kariéru

Mark Webber na konci roku 2016 definitivně ukončí závodní kariéru

Na konci sezony 2013 se australský závodník loučil s kariérou ve Formuli 1, o tři roky později oznámil definitivně odchod ze scény motoristického sportu coby jezdec.

Mark Webber se s šampionátem Formule 1 rozloučil druhým místem ve Velké ceně Brazílie 2013. Během dojezdového okruhu sundal ze své hlavy přilbu a nadšeně mával fanouškům. Nezapomenutelný je také jeho následný pád přímo na stupních vítězů. Od té doby se australský jezdec pohyboval v královně motorismu coby reportér a své závodnické zkušenosti využil v šampionátu WEC.

A právě Porsche, jeho nynější tým, dnes oficiálně oznámilo, že Webber na konci letošního ročníku vytrvalostního šampionátu definitivně odchází z motorsportu. Minulý rok získal společně se dvěma kolegy celkové prvenství a v legendárním podniku 24 hodin Le Mans se posádka umístila na celkově druhém místě.

„Porsche je značka, kterou miluji vůbec nejvíce. Bude mi chybět závodění a vše, co k němu patří, ale chci odejít na vrcholu. Už teď se těším na své nové povinnosti,“ uvedl Webber.

Ve Formuli 1 absolvoval australský závodník dohromady 215 závodů a to s týmy Minardi, Jaguar, Williams a naposledy Red Bull. Právě v rakouské stáji se dočkal nejvýraznějších úspěchů, s týmem vyhrál celkem devět velkých cen. Jeho maximem co do pozice v šampionátu bylo třikrát třetí místo.

Sdílejte na:
Zavřít