Webber: Výkony Ferrari? Obrovské zklamání

Webber: Výkony Ferrari? Obrovské zklamání

Podle Marka Webbera je o titulu rozhodnuto. Mercedes je stále dominantní a nemá skutečnou konkurenci. Obrovským zklamáním je pro Australan Ferrari, které se po nadějném začátku ukázalo být neškodným. Skutečným soupeřem prý není ani Red Bull, který jen využil slabosti italského týmu, ale k Mercedesu se nepřiblížil.

Mercedes již třetí rok v řadě dominuje Formuli 1 a zdá se, že mu nedochází dech. Letošní výsledky jsou totiž ještě jednoznačnější než loni. Německý tým letos vyhrál všechny závody s výjimkou VC Španělska, kterou ovládl debutant u Red Bullu Max Vestappen a to jen díky vzájemné kolizi Rosberga a Hamiltona.

Webber se i přes jedno vítězství, které Red Bull získal, domnívá, že je před jeho bývalým týmem stále velmi dlouhá cesta zpět na vrchol: „Nezdá se mi, že by se Red Bull skutečně chytil, jak se píše v médiích. Tu a tam mají dobrý víkend, ale Mercedes je i tak po většinu času neporazitelný.“

„Obrovským zklamáním je Ferrari. Sebastian a Kimi odvádí skvělou práci, ale je to k ničemu. Jezdci svůj tým ve styku s médii chrání, ale i jim musí být naprosto jasné, že Ferrari by mělo být na úplně jiné úrovni než se dnes nachází. Myslím, že nám letos ještě ani jednou neukázali svůj plný potenciál, protože jim to vždy překazily penalizace nebo strategické chyby. To je pro každého pilota frustrující,“ myslí si Webber.

 „Vettel je určitě skvělý a zkušený pilot, který může týmu pomoci i ve vývoji a dostat ho zpět na vrchol, ale potřebuje k tomu mít ty správné lidi a já si nejsem jistý jestli je momentálně v týmu má. Ferrari je pod neustálým tlakem a očekává se od nich, že budou jen vítězit. I na Sebastianovi je vidět, že ho to občas sráží dolů, ale pokud má někdo na to, aby nepříznivou situaci zvrátil, tak je to on,“ věří Webber o svém bývalém kolegovi a velkém rivalovi.

„Když jsme spolu se Sebastianem závodili v jednom týmu, tak to bylo hodně vypjaté, ale to bylo v pořádku, protože jsme ze sebe oba chtěli dostat to nejlepší a vyhrát titul. Teď už spolu máme normální vztah. Občas spolu něco probereme a vzájemně se respektujeme,“ dodává Webber.

Sdílejte na:
Zavřít