Alonso stojí za Ferrari

Alonso stojí za Ferrari

Fernando Alonso věří, že Ferrari má vše potřebné k tomu, aby věci obrátilo a příští rok se vrátilo do vítězné formy.

Italský tým se otřepává z jejich katastrofální sezony 2014, ve které skončili až na neuspokojivém čtvrtém místě a nedokázali získat ani jedno vítězství – něco takového se stalo naposledy v roce 1993.

Alonso tým opustil a odešel do McLarenu na konci sezony, ale Ferrari už během sezony podniklo několik změn ve snaze vrátit se do čela šampionátu a dvojnásobný mistr světa věří, že je to pouze otázkou času.

„Z venku nyní bude velmi obtížné soudit, jak na tom Ferrari je, ale mají mnoho talentovaných lidí, mají zdroje a mají motivaci od každého člověka v týmu, takže za nějaký čas vyhrají,“ řekl Alonso Autosportu.

„Myslím, že těch posledních pět let jim chyběla nějaká ta výkonnost ve voze a technické zdroje. Občas nebyli na nejvyšší úrovni v několika aspektech vozu, někdy to byla aerodynamika, teď to byla pohonná jednotka.“

„Ale s tím rozpočtem, který mají, příští rok budou patřit mezi favority, neboť na začátku každé sezony je Ferrari favoritem. Musí být – všichni od Ferrari čekají, že ve Formuli 1 bude vyhrávat. Příští rok budou velmi silní.“

Zatímco Alonso odchází do McLarenu, ve kterém v roce 2007 neúspěšně obhajoval svůj druhý titul, Ferrari ho nahradilo Sebastianem Vettelem, který tak příští rok doplní Kimiho Räikkönena.

Sdílejte na:
Zavřít