Den po derniéře Alonso zpátky na trati, v Bahrajnu prohání McLaren-Mercedes

Den po derniéře Alonso zpátky na trati, v Bahrajnu prohání McLaren-Mercedes

Neuplynul ani celý den od posledního závodu Fernanda Alonsa ve Formuli 1 a Španěl se znovu prohání po dráze, tentokrát s mclarenem poháněným ještě motorem Mercedes. Na druhý den od svého loučení v Abú Zabí usedl do vozu MP4-28 z roku 2013.

Pokud se našel někdo, kdo by si vsadil na to, jak dlouho vydrží Fernando Alonso, než jej začnou svrbět prsty a znovu se vrátí za volant vozu Formule 1, pravděpodobně jej realita značně překvapí. Neuplynulo totiž ani 24 hodin a dvojnásobný šampion na okruhu v Bahrajnu usedl do McLarenu MP4-28, vozu ještě poháněného motorem Mercedes-Benz.

Španěl se v neděli ve Velké ceně Abú Zabí rozloučil se svou kariérou pilota Formule 1, ačkoliv odmítl dát sportu definitivní sbohem a nevyloučil, že by se v budoucnu mohl vrátit.

26. listopadu 2018

Už v pondělí jej ale čekal marketingový den s McLarenem. Na okruhu Sakhir v Bahrajnu se totiž setkal se sedminásobným šampionem NASCAR Jimmiem Johnsonem, aby si prohodili stroje.

Alonso se v rámci akce vozí s Johnsonovým chevroletem NASCAR, zatímco Američan zkouší monopost Formule 1 ze sezóny 2013.

Plán přitom původně nepočítal s tím, že by i Alonso měl usednout do mclarenu, nakonec se tak ale stalo. Španěl totiž na poslední chvíli vyjádřil přání svézt se znovu s monopostem poháněným atmosférickým osmiválcem, motorem, který právě v sezóně 2013 absolvoval ve Formuli 1 svoji derniéru.

26. listopadu 2018

Sdílejte na:
Zavřít