Kubica dostal nabídku od Williamsu, v roce 2019 by mohl závodit!

Kubica dostal nabídku od Williamsu, v roce 2019 by mohl závodit!

Polský pilot by se poprvé od své havárie začátkem roku 2011 vrátil do závodní sedačky Formule 1. Vedle Williamsu však o něj jeví zájem také Ferrari do role vývojového jezdce.

Robert Kubica údajně dostal nabídku od Williamsu na místo závodního pilota pro sezónu 2019.

Polák má podle dostupných informací za sebou některé sponzory podporující jeho návrat do závodní sedačky Formule 1, což je pro něj momentálně pravděpodobně klíčová výhoda.

Esteban Ocon totiž pro Williams údajně není finančně zvládnutelnou možností. Zároveň očekávanou dohodu na pozici titulárního sponzora se společností Rich Energy nakonec získá Haas.

O Kubicu se zároveň pere také Ferrari, které pro příští rok ztratí služby Daniila Kvjata a Antonia Giovinazziho a rádo by angažovalo pilota se zkušenostmi se současnou generací vozů Formule 1 a pneumatik Pirelli.

„Myslím, že jsme poměrně blízko rozhodnutí,“ řekl Kubica o tom, kdy se veřejnost o jeho plánech dozví.

„Dojde k tomu během několika dní, jak se rozhodnu, co chci dělat a co myslím, že je pro mě ten nejlepší směr. Jsem v pohodlné situaci a říkám to už pár týdnů.

Hodně to ale záleží na tom, jak si to srovnám v hlavě, co chci dělat, jestli chci závodit, kde chci závodit, jestli mohu různé věci skloubit nebo zda se dovedu zaměřit na jednu věc, tak jako letos.“

9. listopadu 2018

Na dotaz, zda by vidina dlouhodobější spolupráce s Ferrari mohla být jeho prioritou, Kubica odpověděl: „Možná to přání závodit a vrátit se do Formule 1 je větší než přání dlouhodobého projektu. Hodně to nechávám na osobních závěrech.

Když říkám, že si to chci rozmyslet, je to také o tom, co chci dělat se svou budoucností. Nedívám se jen na příští tři měsíce, nebo jeden rok, ale jaký z toho mám pocit.

Čeká mě dlouhý let z Brazílie, je dobré popřemýšlet si, pak se uvidí.“

Kubica zároveň přiznal, že možnost spolupráce s Ferrari má určitou atraktivitu.

„Vždycky jsem říkal, že už jako malé dítě člověk sní o Formuli 1, když se pak stanete jezdcem Formule 1, jsou dvě věci, vyhrávat šampionáty nebo jezdit s tím červeným autem,“ řekl.

„Byla by to z profesionálního hlediska dobrá příležitost, zároveň to ale může být něco zajímavého z pohledu emocí.“

Sdílejte na:
Zavřít