Na sedačku u Williamsu si dělá zálusk také Gutiérrez

Na sedačku u Williamsu si dělá zálusk také Gutiérrez

Mexičan poslední dvě sezóny strávil mimo závodní sedačku, když na konci roku 2016 skončil u týmu Haas. Nyní se snaží využít svých kontaktů u Mercedesu a podle svých slov tvrdě pracuje na návratu do Formule 1. Potenciální angažmá by tak mohl získat u Williamsu.

Esteban Gutiérrez si dělá zálusk na návrat do Formule 1 v barvách týmu Williams. V paddocku své domácí Velké ceny Mexika prozradil, že tvrdě pracuje na tom, abych se mohl vrátit do závodní sedačky.

Mexičan skončil na konci roku 2016, když americký tým Haas namísto něj angažoval Kevina Magnussena. Gutiérrez se přesunul k Mercedesu, pro který odváděl testovací práci na simulátoru. Nyní by rád využil svých kontaktů a ucházel se o zbývající místo u týmu Williams.

„Pracuji velice tvrdě, letos jsem se hodně připravoval, mám obrovskou motivaci,“ řekl Gutiérrez. „Pracuji s Mercedesem, velice profesionálním týmem, aktivně na simulátoru, dělám různé věci a svoji budoucnost vidím opravdu pozitivně.“

Gutiérrez závodil v letech 2013 a 2014 pro Sauber, rok 2015 strávil jako testovací pilot Ferrari. Pro sezónu 2016 se do startovního pole vrátil k tehdy nově příchozímu týmu Haas, ten se s ním však na konci roku rozešel, neboť na rozdíl od týmového kolegy Romaina Grosjeana nezískal ani bod.

Mexičan podle svých slov stále cítí, že jeho kapitola ve Formuli 1 je neukončená: „Ano. Rozhodně. Cítím, že mám ještě hodně co Formuli 1 dát a mám k tomu velikou motivaci. Šance mám, jsem tady.

Na začátku roku jsem nebyl členem žádného týmu Formule 1 a nyní jsem s Mercedesem, což je v tuto chvíli jeden z nejdůležitějších týmů ve Formuli 1.

Pracuji opravdu tvrdě, není to snadné, ale já svoji budoucnost opravdu pozitivně. Myslím, že mě v mé kariéře čeká ještě hodně a já mám taky hodně co nabídnout.“

Williams má pro sezónu 2019 smlouvu se současným lídrem průběžného pořadí Formule 2 Georgem Russellem. O druhou sedačku usiluje několik kandidátů, jmenovitě Esteban Ocon, Sergej Sirotkin či Robert Kubica.

18. července 2018

Sdílejte na:
Zavřít