Hülkenberg zůstává před Velkou cenou USA pozitivní

Hülkenberg zůstává před Velkou cenou USA pozitivní

Pro tým Renault je to po letní přestávce náročné, především pak pro Nica Hülkenberga.

Německý pilot nedokončil závod ve Spa a v Suzuce. Mimo body skončil v Monze a Soči. Jediný závod na bodech tak byla Velká cena Singapuru, kde skončil na desáté pozici za jeden bod.

Ještě před letní přestávkou byl Hülkenberg na bodech v každém závodě, který dokončil. Nicméně je jednatřicetiletý jezdec připravený vše vrátit na standartní úroveň ještě před koncem sezóny.

„Byly to opravdu náročné závody, ale zůstáváme pozitivní a soustředění na útok v posledních čtyřech závodech do konce této sezóny,“ řekl pilot Renaultu.

„Japonsko nešlo podle plánu, musíme se poučit z toho závodu a připravit se co nejlépe na Austin.

„Mým cílem je skončit na bodech v posledních čtyřech závodech. Takže to bude vyžadovat maximální míru soustředění. Musíme dostat z tohoto balíku maximum a ujistit se, že skončíme celkově na čtvrté pozici v poháru konstruktérů.“

Renault má momentálně náskok osmi bodů před Haasem. Nicméně Haas má teď patrně menší výkonnostní výhodu. Bude to velmi náročné, aby si tým udržel celkové čtvrté místo.

Doufejme, že si tým Renault pozici udrží a už tento víkend během Velké ceny USA dokončí opět na bodech. Samotný Hülkenberg přiznává, že je fanouškem okruhu Circuit of the Americas.

„Austin je trať, která mi umí udělat úsměv na tváři. Je to opravdu jedinečná trať v kalendáři ročníku 2018.

„Je opravdu velmi dobře navrhnutá. Kombinuje velmi dobré zatáčky, které jsou odlišné, ale hlavně vyžadují dobrý rytmus.

„Druhý sektor je velmi podobný sekci Maggots-Becketts-Chapel ze Silverstone ve Velké Británii. Poté následují různé kličky a mírné zatáčky ve velkých rychlostech. To je přesně to, co jezdci milují.

„Musíte mít na trati v Austinu opravdu dobrý balanc a nastavení. Nicméně i tak potřebujete dobrý výkon, protože jsou zde dvě dlouhé rovinky. Trať je sama o sobě náročná na brzdění. Musíte umět šetřit palivo. Je to zkrátka celé náročné a musíte si dát opravdu v těchto oblastech záležet.“

Německý pilot se ale těší i na prostředí mimo závodní okruh.

„Austin je opravdu krásné město a je tu skvělá atmosféra. Je to skvělé místo na hostování závodu Formule 1. Opravdu si to tu každý velmi užívá.

„Mám rád určitá jídla a na to je Amerika opravdu skvělá. Speciálně Burgery a podobné speciality!“ směje se pilot týmu Renault.

„Pravděpodobně půjdu v neděli večer ochutnat místní kulturu. Každý rok USA dokazují, že je to opravdu zábavný víkend.“

Sdílejte na:
Zavřít