Leclerc i přes neúčast v Q3 startuje desátý

Leclerc i přes neúčast v Q3 startuje desátý

Charles Leclerc byl zklamaný, že nepostoupil do poslední části kvalifikace během kvalifikace na Velkou cenu Japonska 2018.

Monacký pilot nepostoupil do poslední části kvalifikace o pouhých 0,016s, nicméně bojoval těsně s dvojicí vozů Toro Rosso.

„Je to opravdu škoda, že jsme nepostoupili do třetí části kvalifikace,“ řekl jezdec týmu Sauber po kvalifikaci.

„Měli jsme v kvalifikaci dobré tempo. Udělal jsem malou chybu v mém prvním kole během první části kvalifikace. Poté už nebylo možné se zlepšit, jelikož začalo znovu pršet.

„Celkově si ale myslím, že to byl dobrý den, a že máme dobrý potenciál pro zítřejší závod. Opravdu se těším, až budu znovu na trati.”

I když se Charles Leclerc kvalifikoval jako jedenáctý, po penalizaci Estebana Ocona bude startovat z desáté pozice. Ocon dostal penalizaci za nerespektování rychlosti během červených vlajek v posledním volném tréninku.

Pro Leclerca je to tak ideální situace, jelikož může startovat na libovolné sadě pneumatik, zatímco jezdci, kteří se normálně dostali do třetí části tak učinit nemohou.

„Můžeme mít výhodu na startu, jelikož si vybereme pneumatiky,“ souhlasí

Pro týmového kolegu Marcuse Ericssona už to tak zářivý den nebyl. Jezdec havaroval v kvalifikaci, které poté byla zastavena.

„Je to smutné zakončení tak silného začátku víkendu. Bohužel kvalifikace nešla tak, jak bychom chtěli.

„Bylo to trochu zrádné kvůli počasí. Celkově to byla výzva. Měl jsem zkrátka více rychlosti, než jsem mít měl. V zatáčce číslo sedm jsem byl trochu širší a byl zde silnější vítr. Potom jsem už vyletěl mimo trať,“ dodal Ericsson.

Ericsson bude startovat z konce roštu, pokud nebude mít žádný jiný jezdec penalizaci za výměnu komponent motoru.

Sdílejte na:
Zavřít