Grosjean je po skvělé kvalifikaci plný energie

Grosjean je po skvělé kvalifikaci plný energie

Romain Grosjean bude startovat do zítřejší Velké ceny Japonska z páté pozice. Kvalifikace byla ovlivněná deštěm, nicméně francouzský pilot vytěžil maximum.

Pro jezdce Haasu zkrátka nemohla sobota vyjít lépe. Celý tým se údajně rozhodl zajet své jediné měření kolo na maximum. Bylo to zkrátka všechno nebo nic.

„Je to skvělý den. Jsem velmi spokojený se změnami, které jsme udělali od třetího volného tréninku ke kvalifikaci. Konečně jsem auto zase skvěle cítil,“ řekl Grosjean po kvalifikaci.

„S tou cestou, jakou jsme vstupovali do kvalifikace, to bylo trochu odvážné. Rozhodli jsme se použít tvrdší sadu pneumatik ve druhé části kvalifikace a jít do toho naplno, což jsme dokázali.

„Poté jsme ve třetí části měli jen jedno kolo. Zamiloval jsem se do toho. Víte, že přichází déšť a vy musíte poskládat všechno dohromady. Tento pocit je jedinečný, měl jsem skvělé kolo.“

Grosjean byl blízko i čtvrté pozici za Kimim Raikkonenem.

„Byl jsem za Kimim pouhé dvě desetiny,“ vyzdvihl Grosjean.

„Máme pro start závodu skvělou pozici. Startovat na tvrdší sadě pneumatik bude velká výhoda v porovnání se superspofty, speciálně při vyšších teplotách, které mají zítra být.

„Uděláme to nejlepší z naší strany. Uvidíme, kde skončíme,“ dodal šťastný pilot Haasu.

Sdílejte na:
Zavřít