Alonso nechce do Formule E

Alonso nechce do Formule E

Španělský jezdec Fernando Alonso tvrdí, že nezamíří do Formule E, případně do WRC, jelikož nemá na takové věci správný talent.

Fernando Alonso odpovídal na otázky webu RaceFans po závodě v Singapuru. Současný jezdec McLarenu řekl, že pracuje na “programu, který bude mít více než tři závody za rok.”

Alonso již dříve prozradil, že chce dokázat něco, co se ještě nikomu předtím nepovedlo. Dále řekl, že nutně nemusí být specialista na některé závody, kterých by se chtěl účastnit. 

“Jsou zde velké motoristické události v kalendáři, které se dají zvládat, pouze když na ně budete zaměření na 100%. Protože většina jezdců zde závodí většinu svého života. Mají skvělý cit pro vůz, a znají i tratě.

“Pokud je chcete porazit, a přijdete z jiného sportu, musíte se smířit s úplně odlišnou filozofií a jezdeckým stylem. Možná mají jiný talent, a jiný vztah k závodění. Myslím si, že něco podobného mám v hlavě už několik let, a nyní přišel čas, zkusit takové závody.”

Alonso tak dal jasný náznak toho, že chce přejít do IndyCar, kde je hlavní cílem vyhrát Indianapolis 500, poté možná zkusit NASCAR. Na otázku, zda by chtěl někdy zkusit i závod Bathurst 1000 odpověděl, že to může být součást plánu.

“Pikes’ Peak, Dakarská Rally, Monte-Carlo Rally… jak jsem řekl, takové věci jako jsou rally dělat nebudu, protože vím, kde mám své limity. Na tohle nemám talent.

“Vím, kde jsou mé hranice, také vím, že Formule 1 je velmi, velmi malý svět. Všichni si myslíme, že to je vrchol motorsportu, protože jakmile odejdete do jiného závodění, ztratíte se z očí. Nicméně je to věc, kterou řeším už několik let, a chci poznávat nové série.” 

Zakladatel Formule E Alejandro Agag řekl, že mluvil s Fernandem Alonsem o závodění ve zmíněné sérii od roku 2019-2020. Nicméně sám Alonso nyní popírá určité spojitosti s elektrickou sérií.

“Momentálně se na toto nesoustředím, protože je to poměrně nová série. Nemáme žádnou tradici a velké závody ve Formuli E, protože je to celé velmi mladé, ale kdo ví v budoucnu.

“Vybírám si takové možnosti a výzvy, kde se můžu zlepšit jako jezdec, jako osobnost, a zapsat se do historie závodů. Ale i tak se musím bavit. Jednou jste mistrem ve Formuli 1, jste zde pár let, ale ostatní série vás někdy zkrátka začnou zajímat víc.“

Kromě Formule 1 letos Fernando Alonso závodí i ve vytrvalostních závodech WEC, během čehož získal vítězství v závodě 24h Le Mans.

Sdílejte na:
Zavřít