Druhý ruský trénink patřil Mercedesu, Vettel až za red bully

Druhý ruský trénink patřil Mercedesu, Vettel až za red bully

Odpolední páteční jízdy v rámci Velké ceny Ruska ovládl na rozdíl od dopoledního tréninku tým Mercedes. Lewis Hamilton zajel nejrychlejší čas, dvě desetiny před Valtterim Bottasem. Hamiltonův rival v boji o titul Sebastian Vettel byl pouze pátý, nestačil také na piloty Red Bullu.

Zatímco v dopoledním volném tréninku zajel nejrychlejší čas Sebastian Vettel, odpoledne převzal taktovku lídr šampionátu Lewis Hamilton. Hodnotu nejrychlejšího výkonu stlačil více než o sekundu, kdy autodrom v Soči objel za 1:33.385. Dvě desetiny ztratil týmový kolega Valtteri Bottas.

Piloti mercedesu zajeli své nejlepší časy na nejměkčí nabízené směsi, růžově značené hyperměkké, během kvalifikačních simulací v první půlhodině tréninku.

Třetí a čtvrté místo ve výsledkové listině obsadili jezdci Red Bullu Max Verstappen a Daniel Ricciardo. Na Hamiltona ztratili přes čtyři desetiny, navzájem je přitom dělilo jen 0,017 sekundy. Oba ale čekají penalizace za výměnu motoru.

Vettel zaznamenal pátý čas, byl přitom o půl sekundy rychlejší než jeho týmový kolega Kimi Räikkönen.

Dvacet minut před koncem tréninku absolvoval Vettel smyk ve 13. zatáčce. Jednalo se o jeden z mála incidentů jinak poklidného odpoledne.

28. září 2018

Sedmý a devátý čas zajeli piloti Force Indie Sergio Pérez a Esteban Ocon, mezi ně se vměstnal Pierre Gasly z Toro Rosso. První desítku uzavřel Marcus Ericsson coby rychlejší z dvojice Sauberu.

Podmínky na pobřeží Černého moře byly v pátek spíše mírné, ačkoliv odpoledne se proti prvnímu tréninku více zatáhlo. Přestože ale Räikkönen v úvodu hlásil pár kapek deště, zůstala trať v průběhu suchá.

Kevin Magnussen skončil jedenáctý, zatímco týmový kolega Romain Grosjean patnáctý. Oba se ale mohou již plně koncentrovat na své jízdy, jejich smluvní situace byla totiž vyřešena, když Haas ráno oznámil prodloužení jejich smluv i pro rok 2019.

Třináctý skončil Charles Leclerc ze Sauberu, který tak rozdělil renaulty Carlose Sainze a Nika Hülkenberga. Následoval šestnáctý Brendon Hartley.

Nejpomalejší časy si mezi sebe rozdělili Fernando Alonso a Stoffel Vandoorne z McLarenu a domácí Sergej Sirotkin a Lance Stroll z Williamsu.

28. září 2018

Sdílejte na:
Zavřít