Zamíří Vandoorne do Ferrari?

Zamíří Vandoorne do Ferrari?

Šance Stoffela Vandoorna na závodní sedačku pro rok 2019 jsou téměř nulové. Nicméně Vandoorne by mohl být do budoucna ve vývojovém programu Ferrari.

Kvůli špatné sezóně se bude muset Belgičan po sezóně rozloučit se svým místem u týmu McLaren. Do týmu místo něj a Fernanda Alonsa zamíří Carlos Sainz a Lando Norris.

Velkou možností se tak stává i to, že Vandoorne skončí ve Formuli 1 úplně. Niccméně Belgický deník La Dernière Heure věří, že by současný pilot McLarenu mohl nahradit u Ferrari vývojového jezdce Daniila Kvjata.

Vandoorne se aktuálně odmítl vyjádřit ke svým možnostem, nicméně se dá očekávat, že bude hledat varianty mimo Formuli 1.

„Šance zůstat ve Formuli 1 je velmi, velmi malá,“ řekl Vandoorne pro Belgický RTBF. 

„Obchod s jezdci se hodně změnil během posledních týdnů, takže nic není jasné. Koukáme se i mimo Formuli 1 a doufáme, že brzo něco najdeme.

„Je zde mnoho jiných šampionátů na vysoké úrovni. Také zde stále je hodně lidí, kteří věří v můj talent. Jsem pořád jezdec, který je schopen vyhrávat závody a šampionáty. Jsem si jistý, že s dobrým zázemím to dokážu znovu.“

Očekává se, že během Velké ceny Ruska bude Kvjat oznámený jako jezdec pro Toro Rosso. Kvjat by se tak potřetí vrátil do italské stáje.

 

Sdílejte na:
Zavřít