Red Bull získal zásluhou Verstappena místo v první řadě

Red Bull získal zásluhou Verstappena místo v první řadě

Tým Red Bull byl podle očekávání jedním z kandidátů na pole position. Nicméně díky skvělému kolu Lewise Hamiltona to stačilo v případě Verstappena „jen“ na druhou příčku.

I když nezískali jezdci Red Bullu první místo, Max Verstappen byl s druhou pozicí více než spokojený.

„Jsme opravdu velmi překvapeni, bylo to totiž dobré kolo. Auto fungovalo dobře a udělali jsme dobrý pokrok v nastavení. Chvíli nám auto spadlo do neutrálu a myslel jsem, že se nedostanu do poslední části kvalifikace. Záleží, jaký budeme mít start, a zda do závodu zasáhne safety car. Nicméně mám pocit, že pro tento závod můžeme skončit lépe než pátí či šestí.

„Popravdě, chutná to jako vítězství. Je to neuvěřitelné, že jsme na druhé pozici, to jen ukazuje, že máme dobré auto. Musíme se ujistit, že půjde všechno dobře. Hlavní věcí je, abychom vyřešili pro zítřejší závod motor,“ řekl po kvalifikaci Verstappen.

Daniel Ricciardo udělal změny na nastavení vozu před kvalifikací, což ho pravděpodobně stálo lepší umístění.

„Udělali jsme pár změn, ale to nebyl důvod, proč jsme dnes nestačili. Udělali jsme během třetího tréninku změny, a ještě v první části kvalifikace to bylo dobré. Jezdec změnu pozná, ale opravdu nevím, zkrátka jsme nemohli najít rychlost. Snažím se to hodit za hlavu.

„Můžeme něco zkusit vymyslet, doufejme, že ostatním před námi odejdou pneumatiky a pojedou na dvě zastávky v boxech. Nebo by někdo mohl vyběhnout na trať jako v roce 2015. Chci přijít na to, proč se tohle stalo. Zjistit proč, a jak jsme ztratili svůj čas. Poté se můžeme soustředit na závod.“

Sdílejte na:
Zavřít