Rozloučit se s Kimim byla správná volba, říká Arrivabene

Rozloučit se s Kimim byla správná volba, říká Arrivabene

Maurizio Arrivabene se vyjádřil k jezdeckým přestupům.

Šéf Ferrari Maurizio Arrivabene řekl, že jeho rozhodnutí rozloučit se s Kimim Räikkönenem byla dobrá volba. Zatímco Charlese Leclerca považuje jako dobrou volbou s ohledem na budoucnost. Ital, který vede Ferrari, si vyslechl velikou kritiku ohledně jeho rozhodnutí, nicméně se rozhodl situaci novinářům přiblížit. 

“Nemá to souvislost s tím, že bych neměl ke Kimimu respekt. Kimi je skvělý člověk a jezdec. Nicméně pokud máte udělat rozhodnutí, myslíte na tým, a proto myslím, že to bylo dobré rozhodnutí pro nás, i pro Kimiho.“

Na otázku, proč bylo lepší pro Fina, aby nezůstal u týmu dál, se Arrivabene vrátil ke svému názoru ohledně budoucnosti. 

“Je to jednoduché. Je velmi důležité se podívat na situaci v týmu z perspektivy, tím myslíme třeba další dva, či tři roky. Takže z mého pohledu byla dobrá volba vybrat mladého jezdce, které s námi může růst.

“Naše rozhodnutí není s ohledem na aktuální situaci, nebo na příští rok. Mým úkolem je soustředit se na celou budoucnost týmu.”

Ferrari mělo jen strohé tiskové prohlášení ohledně toho, že Räikkönen nebude pokračovat u týmu.

“Způsob, jakým jsme napsali tiskové prohlášení, byl opravdu mimořádný. Použili jsme jiný způsob, trochu jsme porušili pravidla Ferrari. Běžná linie je ve smyslu, že přejeme to nejlepší, děkujeme za práci, kterou pro nás udělal, a přejeme mu do budoucna to nejlepší.”

Räikkönen se zprávu o neprodloužení dozvěděl ve čtvrtek před Velkou cenou Itálie od šéfa Ferrari. Zdá se, že i to mohlo finského jezdce nakopnout k lepšímu výkonu během závodu. 

“Samozřejmě, že to oznámení bylo na mě, ale musím říct, že s Kimim máme i nadále dobrý vztah. Není to pouze o tom, že mu to oznámíme. Pokud chcete dělat celé jednání dobře, musíte do toho jezdce zapojit. Nikdy bych neudělal něco jako, měl by ses rozhodnout jinak, nebo něco podobného. Je to profesionální jezdec.”

Arrivabene odmítl také špatné načasování ohledně oznámení.

“Slyšel jsem spoustu názorů, že to říct Kimimu v Monze byl špatný čas. Nicméně kdybych mu to řekl v Belgii, kde Sebastian vyhrál závod, bylo by to ještě horší. Kimi byl ve stejné pozici, jen by nebylo vhodné mu to říct už v Belgii.

“Správný čas na takové oznámení není na papíře, jediné co na papíře je, jsou smlouvy a podpisy jezdců. Vždy mluvím se svými jezdci jako s profesionály, a od nich očekávám, že k tomu profesionálně přistoupí. ”

Sdílejte na:
Zavřít