Buemiho návrat do Formule 1 je nepravděpodobný

Buemiho návrat do Formule 1 je nepravděpodobný

Christian Horner neočekává návrat Buemiho do Formule 1, i když byl silným kandidátem na sedačku u Toro Rosso.

Buemi závodil u týmu Toro Rosso v letech 2009 až 2011. Nyní je testovacím jezdcem Red Bull a zároveň je jezdcem ve vytrvalostních závodech. Švýcarský pilot je v letošním roce kolegou Fernanda Alonsa u Toyoty.

Devětadvacetiletý jezdec vyhrál oba šampionáty, a letos dokonce 24 hodin Le Mans. Buemi byl v hledáčku týmu Toro Rosso v loňském roce, ale nakonec dostal místo Brendon Hartley.

Toro Rosso má nyní omezené možnosti, koho zvolit jako závodního jezdce, jelikož Pierre Gasly bude jezdcem týmu Red Bull. Hartleyho budoucnost je nejasná, ale zdá se, že Red Bull nemá své jezdce v juniorském týmu, a tak si místo udrží.

„Je důležitou součástí týmu,“ řekl Horner pro Sky Sports F1.

„Několik dalších týmů se na něj, a na jeho roli ptalo, ale on u nás má smlouvu na další tři roky. V rámci jeho smlouvy může dále závodit i v jiných šampionátech. Nemyslím si, že by chtěl závodit ve Formuli 1. Jeho programem je Formule E a vytrvalostní závody WEC. A pro nás samotné dělá skvělou práci na simulátoru.

„Myslím si, že pro něj je to dostatečně náročné, a tohle všechno by musel odstřihnout, pokud by chtěl zpět do Formule 1.“

Buemi byl během týdne vyfocen u týmu Toro Rosso, kde si zkoušel závodní sedačku a monopost. Nicméně podle týmu je to běžná věc pro jejich rezervního jezdce, který dále i pracuje na jejich simulátoru.

Buemi dodal, že je nyní zaměřený na aktivity mimo Formuli 1. Ve vytrvalostních závodech bojuje o titul, a očekává se, že ve Formuli E nastoupí jako jezdec nového týmu Nissan, z čeho plyne, že nemůže ani odejít do Formule 1.

„Já pouze dělám to, co mi řeknou,“ řekl Buemi pro Sky.

„Samozřejmě, pokud jste rezervní jezdec, a oni budou potřebovat jezdce, může se to stát. Moje programy Formule E a WEC už jsou ale jasně dané. Soustředím se na svou práci zde jako rezervní jezdec, a uvidíme.“

Zdá se, že Buemi tak nebude jezdcem Toro Rosso, a tak se Red Bull poohlíží po dalších jezdcích.

Vývojový jezdec Ferrari Daniil Kvjat je jedním z kandidátů na sedačku, i když ho tým před rokem vyhodil.

Sdílejte na:
Zavřít