Ricciardo je překvapený, že Räikkönen odchází do Sauberu

Ricciardo je překvapený, že Räikkönen odchází do Sauberu

Daniel Ricciardo byl překvapený tím, když se dozvěděl o přechodu finského pilota do týmu Sauber. Ricciardo očekával, že Räikkönen kariéru ukončí.

Pilot Red Bullu byl dotazován během čtvrtka, zda ho překvapilo, jak se Räikkönen zachoval.

„Čekal jsem, že Ferrari udělá změnu, ale myslel jsem si, že pokud Kimi odejde od týmu, odjede úplně. Očekával jsem, že bude chtít jezdit na motokrosových motorkách, nebo trávit čas s jeho dětmi.

„Ještě víc mě překvapilo, že podepsal smlouvu na dva roky. Jeho řeč těla obvykle neukazuje emoce, ale určitě si tento sport užívá daleko víc, než si myslíme.“

Räikkönen nevyhrál závod od roku 2014, kdy se vrátil zpátky do týmu Ferrari. Nicméně od té doby získal dvě pole pole position a 22 pódiových umístění.

Foto: autoroad.cz

Zatím se tým Sauber výrazně zlepšil. Pod vedení Frédérica Vasseura se tak dají očekávat další výkonnostní posuny.

Bývalý kolega Räikkönena Fernando Alonso řekl, že není překvapený, že Fin zůstává.

„Všichni mají jiné pocity, jinou charakteristiku, a jiné ambice. Je to velmi těžké soudit všechny tyhle věci z venku,“ řekl Fernando Alonso, který údajně i po ztrátě motivace na konci letošního roku odchází z Formule 1.

Zajímavostí určitě je, že pokud Räikkönen odjede obě sezóny, překoná tak rekord Rubense Barrichella v počtu nejvíce odstartovaných Velkých cen ve Formuli 1.

Sdílejte na:
Zavřít