Ještě jsem nedokončil svou práci, říká Grosjean o Haasu

Ještě jsem nedokončil svou práci, říká Grosjean o Haasu

Závodní sedačka Romaina Grosjeana je v ohrožení, jelikož to vypadá na příchod Charlese Leclerca. Grosjean ovšem považuje svou práci u Hassu za nedokončenou.

“Měl jsem obtížný začátek roku”, říká na úvod Francouz. Romain Grosjean měl letos náročný start do sezóny, jelikož nebodoval až do závodu v Rakousku. Hned první závod v Austrálii to vypadalo na senzaci, když jel tým Haas na čtvrtém a pátém místě. Jenže kvůli chybám v zastávkách v boxech nakonec nedokončil ani jeden vůz. Od té doby Grosjean nedokázal získat body v dalších sedmi závodech, zatímco týmový kolega Kevin Magnussen pravidelně bodoval. První body tak přišly až v létě, kde obsadil vynikající čtvrté místo. Od té doby je v relativně dobré formě, takže doufá, že si udrží sedačku i pro další rok u týmu Haas. Grosjean bodoval v dalších čtyřech závodech, mohl v pěti, ale kvůli vyloučení v Itálii se jeho bodový zisk nezměnil.

“Nebyl jsem velmi spokojený a hrdý na svůj začátek sezóny, ale teď už jsem našel klíč k úspěchu, a jsem tam, kde bych byl normálně. To je opravdu skvělé,” řekl Grosjean.

“Našel jsem pár triků, které jsem potřeboval k tomu, abych se vrátil zpět tam, kde bych měl být. Samozřejmě jsem měl náročný začátek sezóny, nebyla to cesta, kterou jsem chtěl, ale řekl bych, že to od Hockenheimu jde velmi dobře.”

Trik, který používá Grosjean používá je psycholog. Francouz potvrdil, že je to stejný člověk, který mu pomáhal se srovnáním myšlenek už v roce 2012, kde měl často kolize v prvním kole. Kvůli těmto kolizím dokonce dostal po Velké Ceně Belgie 2012 stop na jeden závod, kde ho nahradil Jerome d´Ambrosio u týmu Lotus.

Romain Grosjean je nyní zpět na vysoké úrovni a jeho cílem je prodloužit kontrakt s týmem Haas, který by příští sezónu byl už čtvrtou sezónou v řadě.

“Doufám, že se to dozvím dřív, než později, ” řekl Grosjean pro F1 podcast beyond The Grid.

“Nemám rád spekulace, je zde mnoho možností. V předchozích závodech jsem ukázal, že si tu zasloužím být. Nekoukal jsem se po jiných možnostech, věřím tomu, že patřím do týmu Haas, který je pro mě dobrou cestou dopředu.

„Máme společně nedokončenou práci, protože chci pro tým víc. Miluju být jezdcem, Haasu, chci s týmem skončit na pódiu. Chci být tím prvním, kdo přiveze barvy týmu na pódium. Byl to můj cíl od doby, kdy jsem přišel do týmu.“

Sdílejte na:
Zavřít