Sauber měl náročný pátek v Itálii

Sauber měl náročný pátek v Itálii

Marcus Ericsson po trati v pátek doslova létal, bohužel to nebyly rychlé časy, ale spektakulární nehoda.

Tým Sauber má prozatím dost drahou sezónu, jelikož v předchozím závodě v Belgii sestřelil Leclerca Alonso, potažmo Hulkenberg. Necelý týden po tomto incidentu skončil i druhý jezdec Sauberu ve velké nehodě.

Marcus Ericsson při nájezdu do rychlého kola dostal smyk, kvůli otevřenému systému DRS. Kvůli nárazu do zdi se mu utrhlo kolo, které ho katapultovalo do několika kotrmelců. Švédský jezdec ale naštěstí vyvázl bez zranění.

“Nehoda ve druhém tréninku byla opravdu velká, naštěstí jsem v pořádku. Tým se hned po nehodě dal do oprav vozu, abych mohl být zítra na trati. Těším se, až se zase svezu,“ řekl po nehodě Ericsson.

Týmový kolega Charles Leclerc měl klidnější den, s poměrně solidním tempem.

“Dnešek byl v pohodě. Na jednu stranu jsme měli pár problémů, ale celkově se naše výkonnost zlepšila. Čeká nás ještě hodně práce po zbytek víkendu. Hlavní věc ovšem je, že Marcus vyvázl z nehody bez zranění.”

Frédéric Vasseur, který je nyní šéfem týmu Sauber vysvětlil, co stálo za nehodou Marcuse Ericcsona.

“Na začátek bych chtěl říct, že je Marcus v pořádku, což je důležitá věc. Zjistili jsme, co stálo za nehodou ve druhém tréninku. Byl zde problém s otevřeným DRS na Marcusově voze, které zůstalo otevřené i při brždění do první zatáčky. Stejný problém jsme objevili i na Charlesově voze krátce potom, takže jsme ho povolali do boxů. Nicméně Charles zůstal soustředěný a dokončil trénink na skvělém devátém místě. Pro zítřejší kvalifikaci jsme optimističtí. Zdá se, že by nám tahle trať mohla vyhovovat.”

Sdílejte na:
Zavřít