První trénink na GP Itálie 2018 ovlivnil déšť, vyhrál Perez

První trénink na GP Itálie 2018 ovlivnil déšť, vyhrál Perez

Víkend v Itálii nezačal slunečně, na trať se dostal mohutný déšť, který i přerušil trénink série GP3.

Začátek tréninku jezdci začali na pneumatikách „full wet“, jelikož byla trať hodně mokrá. Hned v půlce výjezdového kola odstavil svůj vůz Daniel Ricciardo. Naštěstí se poté rozjel a pomalým tempem dojel do boxů. Pravděpodobně měl jezdec nějaký problém s elektronikou.

pic.twitter.com/6JNfPkSYin— SvětFormule.cz (@svetformule) 31. srpna 2018

Dnešní první trénink musel uvolnit sedačku Stoffel Vandoorne, aby se mohl, svézt Lando Norris, který odjel svůj první trénink už ve Spa, kde nahradil pro změnu Fernanda Alonsa.

pic.twitter.com/d8IqBryyQ6— SvětFormule.cz (@svetformule) 31. srpna 2018

Jelikož má pršet i v neděli, tak jezdci postupně začali zajíždět svá rychlá kola. V půlce tréninku dokonce už přezuli na pneumatiky do přechodných podmínek.

Několik jezdců skončilo v hodinách, včetně Maxe Verstappena. Vyjíždění mimo trať bylo běžnou záležitostí.

Solidní časy také zajížděl Charles Leclerc, který se dlouhou dobu držel na třetí pozici za dvojicí vozů Mercededes. Sebastian Vettel se v tréninku mnoho nesvezl, protože musel měnit převodovku. Penalizace pravděpodobně následovat nebude, protože jezdci v pátek používají starší komponenty.

<pic.twitter.com/3kZFW8Xask— SvětFormule.cz (@svetformule) 31. srpna 2018

Renault byl menším překvapením, jelikož se celou dobu držel mezi nejrychlejšími společně s Verstappenem, který má také motor Renault.

Koncem tréninku už byla trať skoro suchá a do vedení se dostal s Toro Rosso Brendon Hartley. Alespoň na chvíli si připomnělo Toro Rosso jejich jediné vítězství, které bylo právě tady na Monze před deseti lety.

Nakonec si nejrychlejší čas připsal Sergio Perez, druhý byl Kimi Räikkönen a třetí. Esteban Ocon.

Sdílejte na:
Zavřít