Vratí se Kvyat do Toro Rosso?

Vratí se Kvyat do Toro Rosso?

Poslední informace hovoří o tom, že odstoupený jezdec Daniil Kvyat se vrací do hry o závodní sedačku.

Daniil Kvyat závodil pro tým Toro Rosso a Red bull během sezón 2014-2017. Letos je pouze testovacím jezdcem Ferrari. Během sezóny 2017 byl nahrazen na dva závody Pierrem Gaslym, ale během Velké ceny USA si ještě zazávodil, přičemž získal jeden bod. Od té doby se Kvyat nesvezl.

Šéf Ferrari Maurizio Arrivabene se během víkendu ve Spa sešel Christianem Hornerem a Helmutem Markem, kteří jsou ve vedení Red Bullu. Arrivabene vyjednával o možném návratu Daniila Kvyata do jeho bývalého týmu Toro Rosso.

Pro Kvyata by to byl další návrat do týmu. Tým Toro Rosso opustil na konci sezóny 2014, aby povýšil do sesterského týmu Red Bull. Po slabých výkonech a nehodách byl po Velké Ceně Ruska 2016 prohozen s Maxem Verstappenem, který v té době závodil právě pro Toro Rosso.

Šance na Kvyatův návrat zvyšuje i nedostatek jezdců juniorského programu Red Bullu.

Pierre Gasly příští rok nastoupí za tým Red Bull, a Brendon Harley pravděpodobně zůstane z nedostatku jezdců, tudíž by to mohl být překvapivý návrat právě Kvyata.

Franz Tost minulý víkend pro motorsport.com shrnul aktuální situaci. „Máme zde spoustu jmen na seznamu, ale zatím nebylo nic rozhodnuto, zkrátka čekáme na rozhodnutí samotného Red Bullu.“

Kromě Kvyata jsou ve hře ještě mladíci Stoffel Vandoorne, Lando Norris a náhradní jezdec Ferrari Antonio Giovinazzi.

Sdílejte na:
Zavřít