Vandoorne pojede domácí GP se speciálním designem helmy

Vandoorne pojede domácí GP se speciálním designem helmy

Stoffel Vandoorne tento víkend pojede svojí druhou domácí velkou cenu.

Letošní sezóna není pro Stoffela Vandoorna zrovna růžová. Během letošních dvanácti závodů dokázal bodovat pouze třikrát, přičemž poslední body získal ještě během závodu v Ázerbájdžánu. Celkově tak jeho bodový zisk činí pouhých osm bodů. Naopak týmový kolega Fernando Alonso letos bodoval již osmkrát a má dohromady čtyřiačtyřicet bodů. V kvalifikacích je to také propastný rozdíl. Vandoorne prohrává s Alonsem 0:12. Takto jasnou bilanci nemá nikdo jiný v celém startovním poli. 

Nyní čeká Stoffela domácí závod v Belgickém Spa, kde si rozhodně bude chtít spravit chuť. Během čtvrtečního briefingu představil speciální design přilby pro domácí Grand Prix. V loňském roce měl Stoffel svůj klasický design, ale oranžová vystřídala bílá, která byla doplněna siluetami jeho juniorských monopostů. Letošní helma je také vzpomínková, jenže tentokrát na Bruce McLarena. Letos je to přesně padesát let od první výhry McLarenu, a kde jinde si to připomenout, než při Stoffelově domácím závodě. 

Stoff explains the story behind his stunning #F1rstWin inspired special #BelgianGP lid. pic.twitter.com/RZpRoZmeoh

— McLaren (@McLarenF1) 23. srpna 2018

 

Uvidíme, jak si Stoffel povede. Otázkou ovšem je, zda to není jeho poslední domácí Grand Prix na dlouhou dobu, jelikož se v poslední době o jeho místo pere hned několik pilotů. Jednou z možností je, že by mohl být nahrazen už od příštího závodu. 

 

Sdílejte na:
Zavřít